Skip to content

Tegelambacht Borrenbergs – De ambacht zit al lang in de familie

Redactie
16 januari 2015 | 19:50

Advertentie

Tegelambacht BorrenbergsGraag wil ik me voorstellen. Ik ben Ton Borrenbergs, eigenaar van Tegelambacht Borrenbergs. Van huis uit ben ik tegelzetter van beroep maar zodra je competenties groeien wil je er meer bij gaan doen en dat is dan ontwerp, planning, organisatie en projectbegeleiding.

Ton Borrenbergs, eigenaar van Tegelambacht Borrenbergs

Tegelambacht-Borrenbergs-360V2 4Ik ben een aantal jaren geleden begonnen met complete badkamers vloeren en wanden te renoveren gezien het feit dat deze markt groeiende is. Ik kijk van uit het oogpunt als een bouwkundige en zeg altijd tegen de klanten: “het tegelwerk in uw badkamer is het karkas van de ruimte en daar valt of staat het mee, de installatie is toegevoegd”.

Hoe wordt je tegelzetter of zit dat al 350 jaar in je genen? Hier volgt een leuke anekdote.

De bijzondere ambachten zitten al heel lang in de familie. In 2013 ben ik in het bezit gekomen van een zogenaamde teutenkist. Deze troffen wij aan bij het opruimen van de boerderij van mijn oom en ik vond dit een bijzonder familie-eigendom. Later kan ik deze weer doorgeven aan mijn zoon Floran. Hij is daarmee de 9e stamhouder van de familie Borrenbergs(zo ver wij weten).

Mijn grootvader vertelde vroeger dat deze kist al gebruikt werd in de 17e eeuw door zijn bet-bet overgrootvader. Toen vertrokken ze vanuit Luyksgestel met materieel en materiaal in de kist de boer op, om te handelen en werken bij de mensen thuis in de omliggende dorpen en steden. Ook in België, Duitsland tot zelfs in Denemarken . Wij denken dat de naam Borrenbergs afgeleid is vanuit Denemarken omdat omstreeks 1680 de naam pas voor kwam in de archieven van Luyksgestel.

In feite doe ik nu nog steeds precies het zelfde, ik ga naar de mensen toe om te construeren en verwerken van materialen maar dan wel met moderne gereedschappen en de beste materialen en hulpstoffen die op moment in de markt zijn. Ook geef ik regelmatig cursussen, mag ik dit ambacht doorgeven aan leerlingen op een school en ben ik technisch adviseur van de branche-organisatie Bovatin .

Kortom alle ingrediënten zijn bij Tegelambacht Borrenbergs aanwezig om meer genot te creëren in uw badkamer, woonkamer of keuken en optimaal te kunnen genieten van ambachtelijk vakkundig gemaakt tegelwerk.

Kijk eens op mijn website: www.tegelambacht-borrenbergs.nl of mail me voor een afspraak via info@tegelambacht-borrenbergs.nl

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58
2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00
65
Elke zaterdag om 12.00 uur
21 september 2024 | 12:00

Advertentie