Skip to content

Informatieavond nieuwe carpoolplaats Nederweert

Redactie
6 januari 2015 | 12:02

Advertentie

Carpoolplaats NederweertDe gemeente Nederweert wil een nieuwe carpoolplaats aanleggen aan de Randweg West ter hoogte van het groengebied langs de Laurierstraat/achterzijde Ribesstraat. Op donderdag 15 januari vindt hierover een informatieavond plaats voor bewoners en belanghebbenden.

Carpoolplaats Nederweert

De regio’s Midden-Limburg en Zuidoost Brabant onderzoeken samen met Rijkswaterstaat, de provincies Limburg en Noord-Brabant en het bedrijfsleven op welke manier het fileprobleem op de A2 tussen Weert en Eindhoven opgelost kan worden. De aanleg van spitsstroken komt daarbij pas in beeld als blijkt dat andere oplossingen onvoldoende resultaat geven. Een mogelijke oplossing is de aanleg van voldoende carpoolplaatsen. Daarnaast levert carpoolen een bijdrage in het terugdringen van de uitstoot van CO2 en fijn stof.

Carpoolplaats NederweertNederweert had een carpoolplaats nabij de aansluiting van de Randweg West op de Randweg Zuid. Deze is op 1 juli gesloten. De betreffende carpoolplaats was een tijdelijke oplossing omdat het terrein in de toekomst een andere bestemming krijgt.

Het gevolg van de sluiting is dat er weer frequent in de bermen geparkeerd wordt. Hierdoor raakt de berm zwaar beschadigd en wordt de doorgang voor het verkeer regelmatig belemmerd. Ook wordt er geregeld geparkeerd op parkeerterreinen van aangrenzende bedrijven. Een ontwikkeling die niet wenselijk is.

De aansluiting van de Randweg West op de Randweg Zuid is een strategische locatie voor een carpoolplaats. Het terrein tussen de Randweg West en de Laurierstraat/Ribesstraat is daarbij de meest geschikte locatie voor de aanleg van een nieuwe carpoolplaats. De plek is gemakkelijk te ontsluiten vanaf de Randweg West en ligt dicht bij de A2. De gronden zijn in eigendom van de gemeente. Daarnaast is de ruimte groot genoeg om de carpoolplaats landschappelijk goed in te passen. Uiteraard houden we met de locatie zoveel mogelijk rekening met het mogelijke tracé van de nieuwe randweg.

Schetsontwerp carpoolplaats
Er is een concept ontwerp gemaakt voor de nieuwe carpoolplaats. Hierbij is geprobeerd om de carpoolplaats zo fraai mogelijk in te passen en een parkachtige uitstraling te geven. Dit wordt gedaan door middel van natuurlijke lijnen, glooiingen, wadi’s en groenelementen. Dit schetsontwerp wordt op 15 januari gepresenteerd aan bewoners en belanghebbenden tijdens een informatieavond in de raadzaal. Aanvang 19.30 uur.

Aanpassing bestemmingsplan
De aanleg van een carpoolplaats past niet in het huidige bestemmingsplan. Het bestemmingsplan dient dus aangepast te worden. In februari start de gemeente de procedure op. Belanghebbenden worden dan in de gelegenheid gesteld om hun zienswijzen en mogelijke bezwaren kenbaar te maken.

Financiële bijdrage Provincie Limburg en gemeente Weert
De kosten worden geraamd op € 260.000,-. en worden verdeeld tussen de Provincie Limburg, de gemeente Weert en Nederweert. Op 16 december heeft de gemeenteraad ingestemd met het voorstel.

Advertentie

13 Reacties

  1. In de raadsvergadering van gisteren 10-02 werd door wethouder Mackus ineens vertelt dat de gemeente Weert is afgehaakt om een geen financiële bijdrage te doen voor de carpoolplaats. Hubert, nou wordt ie mooi……… nou wordt ie fraai……………….. wanneer hou je nou eens op met al dat (voorbarige) gekraai.

  2. Oh, dat is apart. En nu, gaan de plannen dan niet meer door?? Want een gemis van €69.500 euro (wat de bijdrage van Weert was), brengt toch wel wat verandering in het verhaal lijkt me??

  3. In de volgende raadsvergadering komt een nieuw voorstel.. Dit zal voor de bewoners van de Laurier- en Ribestraat een stuk prettiger uitvallen.
    Er is gesproken om de carpoolplaats op het industrieterrein te leggen. De meerprijs schijnt mee te vallen en de voordelen zijn groot.
    – geen bende in de achtertuin van de bewoners.
    – minder verkeersbewegingen.
    – prima bereikbaar

    Opvallend is dat Weert financieel nu afhaakt. In het verleden zijn in Weert ook plannen geweest voor een carpoolplaats maar deze zijn tot 3x toe afwezen met als reden dat Weert van mening is dat een carpoolplaats op het industrieterrein moet liggen!
    Nou, zowel Weert als Nederweert heeft industrieterreinen grenzend aan de A2 en Randweg. Dus Weert zeker voor dit nieuwe plan in zijn. Ja, toch?

    Wethouder, mag het iets meer kosten om een veel overlast voor burgers te voorkomen? Of tellen voor u ook deze burgers niet?
    De Randweg waar geen noodzaak voor aangetoond is mag miljoenen kosten (verspilling dus) en hier gaat mag het geen dubbeltje kosten!

  4. Een aantal vragen?
    Waarom een carpoolplaats op die locatie? (iets met de Nieuwe Randweg?)

    Waarom 1richtings wegen Kerkstraat / Brugstraat?(centrumplan?)
    Waarom 1 richtings wegen kerkstraat / Brugstraat? (kanaalboulevard?)
    Het zomaar vragen.

    • Het zijn zomaar vragen

  5. De Provincie LImburg betaalt het deel van Weert. Voor Nederweert maakt het financieel niks uit. Je moet wel alles vertellen Tonneke.

    • Maar met alles is het niet leuk meer….

  6. Tijdens de laatste raadsvergadering werd wel duidelijk gesteld dat Weert niet betaalt

    Waarom betaalt de Provincie wel voor Weert en niet voor Nedeweert. Ik zou zegen, dan voor beide gemeente en een goede carpoolplaats op het industrieterrein.
    Mooie deal

  7. Ben ik even blij dat in Ospel woon.
    Geen gezeik over een Masterplan, carpoolplaats, randweg of wat dan ook.
    Niks geen verhuizing van een Jumbo naar de oude sporthal.
    Lekker boodschappen doen bij de Phicoop en bij Koos de slager.
    En als we iets te kort komen gaan we lekker even naar Meijel, daar ben ik tegenwoordig sneller als in het centrum van Nederweert.
    Gemeente Nederweert ga vooral zo door dan komen jullie er wel !

    • Dat klopt fritske als je ziet wat een gedoe het in Nederweert is om van alles en nog wat dan wonen is Ospel toch verstandige mensen

  8. Er is 3000m2 nodig. Industriegrond kost €125/m2 = €375.000,- extra aan kosten. Industriegrond aan de Weertde zijde is nog duurder. De grond is dan duurder dan de aanleg.

  9. who cares, als je op de hoogte was gebleven had je geweten dat nóch Weert, nóch Nederweert die kosten gaat betalen, maar gewoon de provincie. Het maakt dus voor b&w hier niks uit of het nou 5 of 500 euro per m2 kost…

  10. Provincie gaat alles betalen? Welk addertje zit hier nu weer onder het gras??? Gaat Nederweert nu 3000 m2 aan de provincie verkopen??? Slim zou zijn dat tegen 125 euro per m2 te doen; reken uit 375.000 euro cashen en de plek………………………………… Bedrijventerrein Pannenweg natuurlijk. Iedereen blij…………………………….. College zeg waar het op staat!!!


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

EnergierondjeWeert_1
Groene energie van dichtbij bekijken?
21 september 2024 | 20:30
Scary-Night-Bubbles
WIN tickets op Nederweert24!
21 september 2024 | 20:00
5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00

Advertentie