Skip to content

Specialistische jeugdhulp voorlopig geregeld

Glendi
28 november 2014 | 15:31

Advertentie

Jeugdhulp voorlopig geregeldDe specialistische jeugdhulp in Midden-Limburg is voor het eerste kwartaal 2015 geregeld. De gemeenten Echt-Susteren, Leudal, Maasgouw, Nederweert, Roerdalen, Roermond en Weert hebben hierover vanmiddag overeenstemming bereikt. Dit betekent dat de huidige zorgverlening tot 1 april gewoon doorloopt. Een overeenkomst voor heel 2015 zal in deze periode worden voorbereid, zodat de partijen voor de rest van het jaar de specialistische jeugdhulp kunnen veiligstellen.

De Mutsaersstichting is een aanbieder van specialistische jeugdzorg die bovenregionaal werkt. In Midden-Limburg krijgen ruim 700 kinderen jeugdhulp. Het gaat om kinderen die specialistische zorg nodig hebben.

Wethouder Smitsmans (Roermond): “Wij vinden het belangrijk dat de zorg voor deze kwetsbare kinderen per 1 januari gewoon doorgaat. Dat stond voor ons in de afgelopen weken op de eerste plaats. Het verschil tussen de begroting van de Mutsaersstichting en het geld dat de gemeente van het rijk heeft gekregen, is echter te groot. We nemen nu de tijd om uit te zoeken hoe dat komt.”
Wethouder Sterk (Weert): “Wij zullen daarbij een beroep doen op staatssecretaris Van Rijn, want het mag niet zo zijn dat we over drie maanden samen met de Mutsaersstichting voor hetzelfde dilemma komen te staan. Als blijkt dat er geld bij moet, dan zal het ministerie over de brug moeten komen.”
Bestuurder Goedhart (Mutsaersstichting): “Ik vind het belangrijk dat we er uit zijn. Vooral omdat we nu al duidelijkheid hebben over de spanning tussen de vraag en het beschikbare financiële kader voor de specialistische jeugdhulp. Ik verwacht dat in de loop van 2015 eenzelfde situatie zal ontstaan in andere regio’s. We kunnen dan gebruik maken van de inzichten die we in Midden-Limburg hebben verkregen. Gezien de korte voorbereidingstijd ben ik blij met het behaalde resultaat.”

Advertentie

2 Reacties

  1. De begeleiding van de vrouwenopvang discrimineert, behandelt mensen niet gelijk, is heel onprofessioneel en alles draait om geld. Elke vrouw die daar komt krijgt na een gesprek v 30 min met psycholoog diagnose PTST, zonder enig onderzoek, lekker makkelijk geld verdienen is dat voor ze en subsidies en vergoedingen opstrijken…Bijna alle kinderen zijn ook autistisch of hebben een diagnose daar en moeten natuurlijk naar de Wijnbergschool op het terrein……verder is het geoorloofd om mensen van trap af te gooien, vrouwen mogen hun ex laten in de vrouwenopvang laten overnachten, BJZ kinderen mogen op het dak rennen, de begeleiding mag roddelen over andere cliënten met de vrouwen, Spullen worden gestolen uit kamers of uit opslag of de begeleiding geeft je spullen gewoon weg.. Blowen mag mits je net uit de gevangenis komt. Het is toegestaan om je kinderen uit te schelden voor van alles en te bedreigen in het bijzijn van de begeleiding, alles mag zolang je de begeleiding te eten geeft en voor ze kookt en hun voeten kust!

    • dan is deze vrouwen op vang toch echt niet van stichting neos want daar is alles super geregeld


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Bak met kittens gedumpt Eilers Nederweert
”De kittens hebben hun moeder nodig!”
19 september 2024 | 11:10
19_09_2024 Speuren naar geuren en kleuren in de groote peel
Ruik de herfst!
19 september 2024 | 11:00
Oude-boerenbond-Staat-Nederweert-2
De initiatiefnemers gaan met de input aan de slag
19 september 2024 | 10:39
Pascal-en-Carla-van-den-Schoor-2
Boeren van Nederweert
19 september 2024 | 10:00

Advertentie