Skip to content

Sportgala Limburg komt naar Weert

Glendi
19 november 2014 | 14:46

Advertentie

Sportgala WeertDe beste Limburgse sporters van 2014 worden dit jaar in het Munttheater in Weert onderscheiden met de Sportprijs Limburg tijdens de Go for Gold Sportprijs Limburg bijeenkomst. Het Sportgala Limburg wordt georganiseerd door de provincie Limburg.

Sportgala Limburg

Er zijn 5 categorieën: Sportman, Sportvrouw, Sporter met een beperking, Sporttalent en Sportploeg. Verder is er een Sport Award. Deze prijs wordt uitgereikt aan een Limburgse sportpersoonlijkheid als erkenning voor het totale ‘sportoeuvre’ dan wel levenswerk als actief sporter, trainer, official en/of kaderlid. De keuze voor de Sport Award van het jaar wordt door de vakjury bepaald.

Op 23 november worden de genomineerden bekend gemaakt. Vanaf dan die datum t/m 7 december kun je via de website www.sportprijslimburg.nl je stem uitbrengen. De winnaars worden op maandagavond 15 december bekend gemaakt tijdens het Sportgala Limburg in Weert. Vanaf 22.00 uur is er een ruime samenvatting van deze uitzending te zien op L1.

Geert Gabriels, wethouder sport is enthousiast: “Weert ademt sport! Onze infrastructuur is geweldig, zeker in combinatie met sporten in het groen. In dit jubileumjaar Weert 600 jaar stad hebben we verschillende NK’s, WK’s en andere sportevenementen gehad; handboog, zwemmend redden, triathlon, schietsport, nationaal zwembadcongres, Super 5, Bloem van Weert, een colorrun, straatvoetbal finale enz. Weert is een echte sportstad. Zo is 83% van de jeugd lid van een of meer van de 80 sportverenigingen. Weert is de enige stad in Nederland waar basketbal, volleybal en paardensport al jarenlang op het hoogste niveau worden beoefend. Dat veel mensen sporten, is mede te danken aan de prachtige sportaccommodaties voor jong en oud en voor valide en mindervalide sporters. Verder hebben we een van de eerste en mooiste calisthenicsparken in Nederland, een LOOT school met vele topsporttalenten, een eigen sporttalentenviering en er ligt een visie voor een regionaal talentcentrum. In 2012 is Weert bovendien uitgeroepen tot sportgemeente van Nederland. Redenen te over om alle topsporters van Limburg in Weert te verwelkomen.”

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

EnergierondjeWeert_1
Groene energie van dichtbij bekijken?
21 september 2024 | 20:30
Scary-Night-Bubbles
WIN tickets op Nederweert24!
21 september 2024 | 20:00
5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00

Advertentie