Skip to content

Een overwinning met een dubbel gevoel (Foto’s)

Redactie
20 oktober 2014 | 16:59

Advertentie

Voetbal Boeket MerefeldiaEens in de miljoen jaar gebeurt het dat er een komeet een paar meter voorbij Mars sjeest. Eens in de miljoen jaar gebeurt het dat Willem Burgers een goede corner neemt. Eens in de miljoen jaar gebeurt het dat een vriendengroep van bijeengeraapte voetballers wint van een team dat al jaren met elkaar voetbalt. Dit was een zondagmiddag op het voetbalveld van F.C. Boeket.

Merefeldia 4 versus HZN 1

Het was 19 oktober maar het voelde als 19 juli. De zon zorgde ervoor dat een warming-up overbodig werd en dat de alcohol uit het lichaam werd gezweet. Merefeldia 4 versus HZN 1 kon beginnen. Normaal gesproken had ik aan de kant van de geel-zwarten gestreden, maar omdat mijn oude vriendenclubje man te kort kwam, werd ik gestrikt door Tim Verheijen om aan haar zijde mee te strijden. Zo stond ik tegen mijn eigen teamgenoten te spelen.

Vooraf gaf Tim zijn eigen team weinig kans. De beste spelers konden niet meedoen dus hij zag de bui hangen. De eerste helft leek hij ook zijn gelijk te halen. HZN kon aanvallend amper een vuist maken en beperkte zich tot het verdedigen. Verrassend genoeg lukte dit vrij aardig en werd er zo nu en dan gevaarlijk gecounterd. Toch was het vooral Merefeldia 4 dat het spel maakte. Het kreeg zelfs een strafschop. Ben van de Boel besloot Loet Claessen tegen de graszoden aan te werken en de bal ging terecht op de stip. Aanvoerder Ruud Verheijen nam zijn verantwoordelijkheid en ondanks een gebrek aan fitheid ging hij achter de bal staan. Blijkbaar had zijn oud-teamgenoot Dave Janssen hem zo afgeleid dat de bal zo’n 3 meter naast ging. Kwam HZN even goed weg.

De tweede helft kroop HZN wat meer uit zijn schulp. Het durfde meer te voetballen en werd dreigender. Merefeldia leek de conditie te zijn verloren en kon eigenlijk geen vuist meer maken. Toch kreeg het tegen de verhoudingen in een strafschop mee. Alweer terecht. Een foutje en een miscommunicatie achterin zorgde voor wat geklungel en de laatste man kon niet anders dan spits Van Renswouw tegen het gras aan te laten lopen. Aanvoerder Dirk ‘Buik’ Bennebroek kwam naar me toe met de woorden “Dat zag je aankomen. Ongelofelijk.”. Maar het wonder van Boeket was nog niet voorbij: Dave Janssen stopte de penalty van Dirk Driessen en kroonde zich zo tot man of the match. Het gaf hoop en kracht aan de zijde van HZN.

Invaller Ronald van den Einden, in de eerste helft nog scheidsrechter, scoorde vijf minuten voor tijd de enige goal van de wedstrijd. HZN 1. Merefeldia 0. Ik liet me wisselen want ik kon het even niet geloven. Persoonlijk stond ik voor. Maar mijn eigen team stond achter. Dit zag niemand aankomen. Ach gelukkig stond het bier voor iedereen koud na afloop.

Koos Vaes

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00
Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58
2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00

Advertentie