Skip to content

24/7 boetes voor hardrijders Venloseweg

Redactie
13 augustus 2014 | 14:11

Advertentie

24 uur per dag 7 dagen per week bewaakt de nieuwe digitale flitspaal de snelheid. Rij je niet harder dan de maximaal toegestane snelheid dan zul je er weinig last van hebben. Belangrijker nog is dat de verkeersveiligheid toeneemt als iedereen zich aan de snelheid houdt.

Digitale flitspaal in werking

De rij van vijf (analoge) flitspalen langs de Noordervaart tussen Nederweert en Meijel wordt in de loop van dit jaar vervangen door twee nieuwe digitale palen. De eerste van de palen op de Venloseweg (N275) is nu vernieuwd, aangepast en gedigitaliseerd.

De flitspaal heeft een digitale camera, waarmee gemaakte beelden van snelheidsovertreders direct worden overgeseind naar een dataverwerkingseenheid. De bekeuring valt zodoende sneller op de deurmat, zodat de betrokkene zich eerder bewust wordt van de overtreding en het gedrag sneller kan aanpassen. De camera werkt dag en nacht en maakt gebruik van een infrarood flitser die niet zichtbaar is.

Het OM vervangt de komende jaren landelijk een groot deel van de analoge flitspalen door digitale palen. Alleen palen die een aantoonbare bijdrage leveren aan de verkeersveiligheid worden vervangen. Het Openbaar Ministerie, de politie en de gemeente hebben vastgesteld dat op bovengenoemde locatie de flitspaal vervangen wordt. Flitspalen hebben een bewezen effect op de beïnvloeding van het rijgedrag.

Advertentie

6 Reacties

  1. Volgens mij moet de titel ’24/7…’ zijn. In de laatste alinea staat ‘aantoonbare bijdrage leveren aan de verkeersveiligheid’. Dit moet zijn ‘aantoonbare bijdrage leveren aan de SCHATKIST’.

  2. Venloseweg is een doden weg. Blij met de controle.

  3. Misschien een idee om zo’n paal ook in de Houtsberg te plaatsen!?
    Als daar één motorrijder met een snelheid van 180km/h is gepakt dan vraag ik me af hoe hard de rest van de racemotors er rijdt!?

  4. Ja hoor het helpt, ppff mensen rijden véél te hard totdat ze voorbij zo’n paal komen. Dan gaat de snelheid terug en als ze er goed en wel voorbij zijn, gaat het gas er weer op

    • Klopt helemaal, de notoire hardrijders die bekend zijn in de buurt weten precies wanneer ze moeten remmen en weer gas kunnen geven…


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

EnergierondjeWeert_1
Groene energie van dichtbij bekijken?
21 september 2024 | 20:30
Scary-Night-Bubbles
WIN tickets op Nederweert24!
21 september 2024 | 20:00
5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00

Advertentie