Skip to content

Peelpodiumseizoen bij Buitencentrum De Pelen feestelijk geopend

Glendi
17 april 2014 | 10:28

Advertentie

Opening Peelpodium 2014Woensdag 16 april om 20.00 uur opende burgemeester Henk Evers van Nederweert het Peelpodiumseizoen bij Buitencentrum De Pelen. Hiermee gaf de burgemeester, tevens ‘beschermheer’ van het Peelpodium, de aftrap voor een seizoen lang muziek door en voor de Streek bij het Buitencentrum van Staatsbosbeheer. Directeur Marc Dijkstra van Drukkerij Tonnaer kondigde de sponsoractie aan. Na afloop van de officiële opening was er een sfeervol optreden van Tom Mank & Sera Smolen op het Peelpodium. Het Buitencentrum ligt aan de Moostdijk 15 te Ospeldijk.

Buitencentrum De Pelen, het bezoekerscentrum van Nationaal Park De Groote Peel, heeft een gezellig Amfitheater waar regelmatig (muziek)voorstellingen worden gespeeld. Staatsbosbeheer biedt hiermee muzikanten uit de streek de gelegenheid zich te presenteren voor eigen publiek. Staatsbosbeheer wil, door middel van dit Peelpodium, mens en natuur met elkaar verbinden. Immers, het Buitencentrum ligt bij de ingang van Nationaal Park De Groote Peel, een uniek hoogveengebied waar je heerlijk kunt wandelen. Initiatieven zoals het Peelpodium versterken de relatie van het Buitencentrum met de directe omgeving. De Pelen fungeert steeds meer als de ‘huiskamer’ van de Peel.

Peelpodium verbindt mens en natuur

Tijdens de opening van het Peelpodium werd meteen duidelijk dat dit geen loze kreet is. Het Amfitheater was tot aan de nok toe gevuld met vrijwilligers, muzikanten en andere belangstellenden uit de directe omgeving van De Pelen. Burgemeester Henk Evers van Nederweert vertelde enthousiast over de betekenis van muziek voor hem persoonlijk, maar ook voor de andere mensen in de Streek. ‘Muziek zit in onze cultuur, kijk maar eens naar prachtige muzikale evenementen zoals Moulin Blues, het RascalFest, Nederweert Live en nu ook het Peelpodium’. De burgemeester gaf aan bijzonder trots te zijn op zijn eretitel van ‘beschermheer’ van het Peelpodium. Ook nodigde hij iedereen uit om op zaterdag 28 juni te komen luisteren naar zijn eigen optreden met de 21 Boeket Blues Band.

De meeste optredens op het Peelpodium zijn gratis, maar aan het organiseren van een jaar lang muziek zijn natuurlijk kosten verbonden. Drukkerij Tonnaer uit Kelpen heeft een mooie sponsoractie bedacht om het Peelpodium te ondersteunen. Directeur Marc Dijkstra overhandigde Marijke Vaes, beheerder van De Pelen, 12.000 stickervellen met leuke illustraties van kabouters en dieren. Iedereen die een vrijwillige bijdrage van minimaal € 1,- doneert krijgt zo’n p(l)akkende herinnering als dank. Uiteindelijk is het streven om, via het Peelpodium, ook extra middelen te genereren voor o.a. educatieve projecten van het Buitencentrum.

De avond werd afgesloten met datgene waar het om gaat op het Peelpodium: muziek! Het eerste optreden was – bij hoge uitzondering – niet door Streekmuzikanten maar door Amerikaanse gasten. Singer/songwriter Tom Mank en celliste Sera Jane Smolen gaven een korte, maar zeer sfeervolle voorstelling. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan en burgemeester Evers kon het niet nalaten om ook een nummer mee te spelen op zijn mondharmonica. De toon was gezet!

Na dit eerste optreden zullen er nog vele volgen. Tot en met september is er bijna wekelijks een optreden op het Peelpodium De Pelen. Meestal op zondagmiddag, maar er zijn ook een enkele avondvoorstellingen. Het programma is zeer divers; van kinderband tot seniorenorkest, van folk tot pop, in het Limburgs plat of in het Engels, er is voor elk wat wils. Voor een compleet overzicht kijk op www.buitencentra.peelpodium.nl

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00
Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58
2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00

Advertentie