Skip to content

Help mijn kind moet een studie kiezen!

Glendi
24 september 2013 | 10:38

Advertentie

Angelique-Caris-loopbaan-Nederweerter24Vroeger gingen beroepen over van vader op zoon. In de huidige tijd is dat niet meer zo vanzelfsprekend. Je studiekeuze bepaalt vaak de richting waarin je loopbaan zich gaat ontwikkelen. Het is dan ook een belangrijke keuze, die de nodige spanning met zich meebrengt.

Als studiekeuzecoach spreek ik dagelijks ouders en kinderen die door het grote aanbod van opleidingen, door de bomen het bos niet meer zien. Laatst typte ik het woord economie in en kwam uit bij 541 opleidingen. Tja, probeer dan maar eens uit te zoeken wat het juiste is.

Een tip: Begin op tijd!

“Welke studie past bij mijn kind?”, “mijn kind weet niet wat hij moet kiezen!” en “we hebben geen idee wat de juiste studiekeuze is!” zijn voor mij veel gehoorde kreten.
Uit onderzoek blijkt dat ouders een grote invloed hebben op de studiekeuze van hun kinderen . Misschien dat je het niet altijd zo voelt, maar je kind heeft jou hard nodig.

Een tip: Begin op tijd! Net zoals je vroeger wist dat je je kind op tijd moest aanmelden op de basisschool, weet je nu ook wanneer de studiekeuze moet worden gemaakt. Uit onderzoek is gebleken dat het tijdig starten met het proces van je studiekeuze tot meer studiesucces leidt. Kortom, studenten die een weloverwogen studiekeuze maken vergroten hun slagingskans aanzienlijk.

Op 27 & 28 september vindt de jaarlijkse Onderwijsbeurs in Eindhoven plaats. Alle scholen op MBO, HBO en WO niveau uit de regio zijn daar vertegenwoordigd. Zelf geef ik als studiekeuzecoach voor Studiekeuze Nederland “gratis” adviesgesprekken. Daarnaast geef ik beide dagen een lezing speciaal voor ouders “Eerste Hulp Bij Studiekeuze”! Mocht je kind nog niet gestart zijn met oriënteren, misschien een goede aanleiding om te starten.

In de rubriek “Loopbaanadvies” geeft Angelique Caris korte tips over loopbaan – en arbeidszaken. Angelique woont in Nederweert en werkt sinds 2010 van huis uit als loopbaanadviseur. Zij is de adviseur voor mensen die vastlopen in hun studie –of werkleven. Dit kan zijn door ontslag, maar ook op het moment dat je twijfelt over je huidige baan.

Ook helpt Angelique studenten bij het maken van een passende studiekeuze. Door het grote aanbod aan opleidingen, zien zij vaak door de bomen het bos niet meer. Dan is wat extra hulp een goede investering in de toekomst. Daarnaast is Angelique actief met het ontwikkelen van trainingen en workshops voor werkzoekenden, studenten, ouders en het onderwijs. Meer weten over het werk van een loopbaanadviseur? Kijk dan op de website van Angelique Caris.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00
65
Elke zaterdag om 12.00 uur
21 september 2024 | 12:00
Vizier-op-Nederweert-Tweede-Wereldoorlog
Vizier op Nederweert
21 september 2024 | 11:00

Advertentie