Skip to content

Peelweek 2013, warm maar zeer sfeervol!

Redactie
5 augustus 2013 | 16:57

Advertentie

2013-08-03 Peel Week 2013 Buitencentrum De Pelen 055Het vierde Streekfestival bij Buitencentrum De Pelen zondagmiddag trok 2.200 bezoekers. Vooral ouderen. Een bezoeker noemde het dan ook gekscherend ‘het Pinkpop voor senioren’. Grappig om te bedenken dat deze mensen in de jaren 70 waarschijnlijk ook het échte Pinkpop hebben bezocht. Destijds stond Captain Beefhart, Wishbone Ash en Fleetwood Mac op het programma, nu was de line-up: Seniorenorkest Cranendonck, Toffel Vier, Coconblazers, Shantygroep Aan Poal 60, Frans en Henk, Mart Vervoort en Theatergroep Tierelantijn. Het festival begon om 12.00 uur en het laatste zeemanslied werd om 17.30 uur gezongen. Vanwege de warmte moesten de ‘fans’ er wel wat voor over hebben. Maar men was inventief. Verspreid over het festivalterrein werden alle schaduwrijke plekjes bezet. Of er werd een paraplu tevoorschijn getoverd. Streekfestivalgangers zijn niet voor één gat te vangen, zo blijkt.

2013-08-03 Peel Week 2013 Buitencentrum De Pelen 053Was het Streekfestival vooral voor senioren, de rest van het programma van de Peelweek was vooral voor gezinnen met kinderen. Op maandag waren er Ontdektochten over waterdieren en kriebelbeestjes. Op dinsdag kon men ruiken, voelen, horen en zien op het Zintuigenpad. Maar ook met rooie oortjes luisteren naar de spannende verhalen van Boswachter Beer. Wie meer wilde weten over muggen, veenmos en andere planten en dieren van De Groote Peel kwam woensdag aan zijn trekken. In de avonduren was er nog een vleermuizentocht. Donderdag gingen dappere kinderen en ouders op Roverspad en vertelde Theaterrabarber bloedstollende verhalen. Creatieve kinderen hebben vrijdag geknutseld en gefotografeerd tijdens de workshops. De Nederweerter band SuperNova speelde, samen met Tom Kluskens en Cyrill Wulms, ’s avonds ‘coole’ muziek in het Amfitheater van De Pelen. Met snuffelstages Hulpboswachter, Zin in Zomertochten en een Schemerwandeling op zaterdag werd het actieve deel van de Peelweek afgesloten. Op zondag kon men lekker kuieren over de Turfstekersroute en natuurlijk genieten van de muziek tijdens het Streekfestival.

Bepalend voor het wel of niet slagen van een Natuur-activiteitenweek is natuurlijk het weer. De Peelweek 2013 was er één van extremen. Het begon goed met aantrekkelijke temperaturen. Te fris voor het zwembad, dus ideaal voor de natuur. Tot en met woensdag was het dan ook flink druk. De hitte op donderdag en vrijdag gaf helaas een fikse dip in het aantal bezoekers. Gelukkig kwam het zondag nog allemaal goed. De Peelweek trok uiteindelijk 6.000 bezoekers, waarvan ongeveer 800 mensen actief deelnamen aan de activiteiten.
De Peelweek is een activiteitenweek voor en door de Streek. Niet alleen vanwege de inzet van de vrijwilligers van het Nationaal Park. Ook de muzikanten, theatermensen en zelfs de meeste bezoekers komen uit de directe omgeving van het gebied. Het Buitencentrum De Pelen is tijdens de Peelweek meer dan ooit De Huiskamer van De Peel!

Staatsbosbeheer en Nationaal Park De Groote Peel wil iedereen, die op welke manier dan ook een bijdrage heeft geleverd aan de Peelweek, van harte bedanken! Zonder jullie tomeloze inzet en betrokkenheid was het niet mogelijk geweest om dit evenement te organiseren.

Marijke Vaes-Schroën
Beheerder Buitencentrum De Pelen, Staatsbosbeheer

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2Gevonden Voorwerpen Voor de badeendjes op de Schoorkuilen
‘Verloren’ in ons mooie buitengebied
22 september 2024 | 12:30
2024_09_22 Breaking Games battle - Johan Horst-5
Dansers gingen de strijd met elkaar aan
22 september 2024 | 11:31
2024_09_22 NIeuwe vlaggenmaten Aerthijsplein Ospel dorpsraad Ospel-6
De oude masten waren beschadigd
22 september 2024 | 10:56
6Overlijdensbericht Riek Nies - van Dijk
Arléne Uitvaart
 
22 september 2024 | 10:30

Advertentie