Skip to content

Informatieavond parochies in groot Nederweert

Redactie
25 mei 2013 | 14:53

Advertentie

Parochies Nederweert De gezamenlijke kerkbesturen van de parochies in groot Nederweert houden op donderdag 30 mei een informatieavond. Deze wordt gehouden in de kerk op Budschop en vangt aan om 20.00 uur. Al geruime tijd overleggen de parochies in groot Nederweert ( Budschop, Nederweert-Eind, Nederweert en Ospel) over nauwere samenwerking.

Het gebrek aan priesters is alom bekend maar ook op andere vlakken is meer samenwerking nodig. Door de kerkbesturen in de hiervoor genoemde vier parochies is een voorlopig federatiebestuur gevormd waarin vanuit ieder kerkbestuur twee vertegenwoordigers zitting hebben. Dit voorlopig federatiebestuur heeft een aantal malen vergaderd onder leiding van dhr A van der Lee om de reeds bestaande samenwerking verder te intensiveren. Als leidraad is hiervoor gebruikt het reeds bestaande samenwerkingsconvenant. De vier parochies en de vier kerkgebouwen blijven zelfstandig bestaan en behouden hun eigen identiteit. In iedere parochie blijft een parochieel comité bestaan. Daarin zitten in ieder geval de twee vertegenwoordigers die in het federatiebestuur zitting hebben.

Informatieavond: “Nauwere samenwerking”

De bedoeling is dat de verdere samenwerking in 2014 ingaat. De kerkbesturen nodigen ieder parochiaan en zeker diegene die zich betrokken voelen bij het parochieel werk uit om deze informatiebijeenkomst bij te wonen. Zij willen je informeren over deze ontwikkelingen en ook graag vragen beantwoorden en houden zich aanbevolen voor goede suggesties. Belangrijk is dat allen overtuigd zijn van deze ontwikkeling omdat in de toekomst, meer dan ooit, de parochie gemaakt wordt door ons allen samen.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00
Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58
2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00

Advertentie