Skip to content

Rotary Club Weert en Stichting Peramiho slaan de handen ineen

Redactie
14 april 2013 | 21:27

Advertentie

Monique in St. Anna's Health Center in UwembaRotary Club Weert en Stichting Peramiho bundelen hun krachten in een meerjarige internationale samenwerking. Deze samenwerking omvat onder andere het organiseren van fondsenwervingsactiviteiten en het aanvragen van ‘Matching Grants’ (subsidies) via ‘the Rotary Foundation’.

Samenwerking
Rotary Club Weert en Stichting Peramiho

Stichting Peramiho, in 2009 opgericht door Monique Derrez en Leon van Enckevort uit Weert, is actief in Zuid-Tanzania. In nauwe samenwerking met lokale partners daar worden humanitaire projecten opgezet. Met name in en rondom het plaatsje Peramiho, waaraan de stichting haar naam ontleent. De stichting heeft de afgelopen jaren, mede door het organiseren van de ‘Spinn-inn Marathon’, op succesvolle wijze de benodigde financien voor haar projecten bij elkaar weten te krijgen.

Stichting Peramiho is actief binnen vijf van deze zes speerpunten van Rotary International. De doelen van de stichting zijn gericht op gezondheidszorg en schoon en veilig drinkwater. Daarnaast ondersteunt de stichting een moeder/kind kliniek, een weeshuis en twee lepradorpen. Op dit moment is de stichting betrokken bij de bouw van een kleuterschool.

De Rotary Club Weert heeft zich ook aan Stichting Peramiho verbonden om een forse steun in de rug te verlenen bij de organisatie van de ‘Spinn-inn Marathon’. Leon van Enckevort, penningmeester van Stichting Peramiho: “We hebben het eerste overleg al gehad en iedereen is super enthousiast. We verheugen ons op de Spinn-inn Marathon 2013. Dat wordt een super feestje!”. De Spinn-inn Marathon vindt dit jaar plaats op 8 en 9 november 2013 in Weert.

Meehelpen
Ook u kunt helpen. Je kunt je bijdrage storten op rekeningnummer 13.95.49.684 t.n.v. Stichting Peramiho.
Meer informatie kunt u lezen op www.moniquehelpt.nl. De stichting is ook te volgen via Facebook (Stichting Peramiho) en Twitter (Moniquehelpt).

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

EnergierondjeWeert_1
Groene energie van dichtbij bekijken?
21 september 2024 | 20:30
Scary-Night-Bubbles
WIN tickets op Nederweert24!
21 september 2024 | 20:00
5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00

Advertentie