Skip to content

Nieuwe duobakken in Nederweert

Redactie
20 augustus 2012 | 12:59

Advertentie

In week 35 t/m 38 worden in de gemeente Nederweert de duobakken vervangen of van een chip voorzien. Iedereen die een duobak heeft van ‘het eerste uur’, krijgt een nieuwe container die is voorzien van een chip. Bij de nieuwere bakken die de afgelopen jaren zijn uitgegeven, wordt de chip geplaatst. Deze en volgende week ontvangen alle huishoudens een brief met meer informatie.

De belangrijkste reden om de bakken te vervangen, is het verouderde systeem dat gebruikt wordt om het gewicht van het afval in containers te registreren (de dotcode sticker). De dotcode sticker wordt vervangen door een chip. Het aanpassen van de oude oorspronkelijke bakken aan dit systeem is niet mogelijk.

Daarnaast moet een groot gedeelte van de duobakken de komende jaren vernieuwd worden wegens ouderdom en slijtage. Reden om alle oude oorspronkelijke bakken in één keer te vervangen. Huishoudens die in de afgelopen jaren een nieuwe duobak hebben ontvangen, krijgen geen nieuwe container. Deze nieuwere duobakken worden alleen voorzien van een nieuwe chip.

Het omwisselen en chippen van alle duobakken neemt ongeveer vier weken in beslag. Alle huishoudens ontvangen een brief waarin vermeld staat wanneer de duobak aan de weg gezet moet worden. De container wordt dan omgewisseld óf voorzien van een nieuwe chip. Elk huishouden moet de bak dus aan de straat zetten. De brieven worden in twee fases verstuurd. Deze week, in week 34, zal een deel van de inwoners de brief ontvangen en bij de overige inwoners gebeurt dat in week 35.

De werkzaamheden zijn zo ingepland dat de duobak de dag nadat deze is leeggemaakt aan de straat moet worden gezet. Er mag geen afval meer in de container zitten als deze wordt ingenomen of van een chip wordt voorzien. Is dat wel het geval, dan kan het bedrijf deze niet omwisselen of chippen.

Vragen of klachten
Het omwisselen en chippen van de duobakken wordt uitgevoerd door het bedrijf WSS. Er is een speciaal telefoonnummer dat inwoners kunnen bellen voor vragen: 0800-4050604.

Inzameling

Als alle duobakken omgewisseld en gechipt zijn, kan Van Gansewinkel de inzameling gaan uitvoeren met de nieuwe inzamelvoertuigen. Voor burgers verandert er verder niets. De duobak wordt op dezelfde dag geleegd en afrekening vindt nog steeds plaats op basis van het aantal kilogram dat wordt aangeboden.

Bron: Gemeente Nederweert

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

De sfeervolle Raadzaal van Museum W
Cultureel Lint op 22 september
18 september 2024 | 18:00
Toekomst Sportpark Ospel-1
Hoe ziet het sportpark er over 10 jaar uit?
18 september 2024 | 17:09
1Overlijdensbericht Theu Ramaekers
Evers Uitvaartverzorging
 
18 september 2024 | 17:00
Kessels Installaties zorgt voor een warme overdracht Stockmans Installatieburo
Overname Stockmans door Kessels Installaties
18 september 2024 | 16:34

Advertentie