Skip to content

Staatsbosbeheer zoekt gastgezinnen voor internationale vrijwilligers

Redactie
17 augustus 2012 | 8:00

Advertentie

Vanaf 19 augustus werken internationale vrijwilligers samen met Nederlandse  begeleiders en medewerkers van Staatsbosbeheer samen aan de voorbereidingen van het familiepad op de gele route van Nationaal Park de Groote Peel. Er moeten vlonderpaden worden geruimd, banken en prullenbakken worden verwijderd en berken worden gekapt.

Voor de 9e keer organiseert SIW in samenwerking met Staatsbosbeheer dit vrijwilligerskamp. SIW is een non-profit organisatie die zich naast het ontvangen van buitenlandse vrijwilligers op projecten in Nederland bezighoudt met het uitzenden van Nederlandse vrijwilligers naar projecten in het buitenland. SIW heeft als doel het bevorderen van internationale contacten, het verrichten van sociaal, cultureel en maatschappelijk nuttig werk en het stimuleren van de ontwikkeling van jongeren. Meer informatie over de projecten die SIW in Nederland organiseert is te vinden op www.siw.nl/Nederland

Het werk project wordt gefinancierd door het Nationale Park, de provincie Limburg en Staatsbosbeheer. Medesponsoren zijn: de gemeenten Nederweert, Asten en Peel en Maas. De vrijwilligers willen graag eens op bezoek komen bij gastgezinnen in de gemeenten Nederweert, Weert, Peel en Maas, Asten, Someren en Leudal. Op deze manier willen zij kennis maken met de gewoontes van Nederlanders in deze omgeving. Liefst worden zij dan uitgenodigd voor het avondeten, waarbij en waarna uitgebreid met elkaar gepraat kan worden.

Voel je er wat voor om te tafelen bij je thuis met mensen uit Frankrijk, Duitsland, Polen, Italië, Tsjechië, Rusland, Spanje, Turkije, Oekraïne, Azerbeidzjan of Taiwan, neem dan contact op met één van de projectbegeleiders Romke (06-4271521) of Jolien (06-12182005) en maak een afspraak.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00
65
Elke zaterdag om 12.00 uur
21 september 2024 | 12:00
Vizier-op-Nederweert-Tweede-Wereldoorlog
Vizier op Nederweert
21 september 2024 | 11:00

Advertentie