Skip to content

Themaraden in het gemeentehuis van Nederweert

Redactie
7 augustus 2012 | 8:00

Advertentie

Op maandag 13 augustus vinden in het gemeentehuis van Nederweert twee themaraden plaats. Doel van een themaraad is om raadsleden, burgers, betrokkenen en belangstellenden te informeren over een bepaald onderwerp. Dit keer gaat het over het nieuwe welstandsbeleid en de ontwikkelingen op het gebied van de aanpak van georganiseerde misdaad. U bent van harte welkom. Aanvang: 19.30 uur.

Welstandsbeleid
De gemeente Nederweert werkt aan een versoepeling van het welstandsbeleid. U heeft daarover eerder kunnen lezen in het Gemeente Contact op de website en in de regionale media. Het voorstel aan de gemeenteraad zal zijn om de welstandscriteria voor een groot deel van de gemeente te laten vervallen. Wilt u meer weten over de stand van zaken. De themaraad start om 19.30 uur.

RIEC
Na het welstandsbeleid wordt de raad vanaf 20.15 uur geïnformeerd over de aanpak van georganiseerde misdaad. Alle Limburgse gemeenten zijn daarvoor een samenwerking aangegaan. Onmisbare schakel en partner in dit samenwerkingsverband is het RIEC, het Regionaal Informatie en Expertise Centrum. Het RIEC heeft als belangrijkste taak de informatiepositie van het bestuur op het gebied van de bestrijding van georganiseerde criminaliteit te versterken. Aan de hand van een presentatie wordt de raad bijgepraat over de totstandkoming en inzet van het RIEC. Nederweert wil de positie van de gemeenteraad in het veiligheidsbeleid versterken.

Meer informatie via de gemeente Nederweert

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

EnergierondjeWeert_1
Groene energie van dichtbij bekijken?
21 september 2024 | 20:30
Scary-Night-Bubbles
WIN tickets op Nederweert24!
21 september 2024 | 20:00
5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00

Advertentie