Skip to content

CDA vindt dat Tiendschuur gebouwd moet kunnen worden

Redactie
6 augustus 2012 | 21:29

Advertentie

Het openluchtmuseum Eynderhoof wil graag een Tiendschuur opbouwen en gebruiken voor educatie, exposities en ontvangsten. Hierdoor krijgt het museum meer armslag en ruimte. Omdat de Tiendschuur op minder dan 100 meter van een composthoop komt te liggen, mag er volgens de regelgeving echter niet gebouwd worden.

In de praktijk gaat het echter nergens over. De composthoop wordt vooral buiten het museumseizoen gebruikt, er wonen geen mensen in Eynderhoof en er is geen feitelijke overlast. Toch verbiedt Den Haag dat er een Tiendschuur gebouwd mag worden.

Naar aanleiding van het van  Raymond Knops werkbezoek gaat CDA Tweede Kamerlid Raymond Knops met het Ministerie van Infrastructuur en Milieu aan de slag om tot een oplossing te komen. Deze oplossing moet de bouw van een Tiendschuur mogelijk maken en tevens de omwonenden geen beperkingen opleggen. Zodra hier meer duidelijkheid over is, zullen we u hier over informeren.

Raymond Knops sprak met het bestuur en een van de oprichters Frans Heijnen. Hij was erg onder de indruk dat het museum zonder structurele subsidie van de overheid en vaste krachten draait. Dit kan alleen maar door de 380 vrijwilligers die bij Eynderhoof actief zijn. En dit sluit natuurlijk prima aan bij de verkiezingsslogan van het CDA: ‘Samen kunnen we meer’

Kijk ook in onze Agenda voor alle activiteiten die er op Eynderhoof plaats vinden: AGENDA

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00
65
Elke zaterdag om 12.00 uur
21 september 2024 | 12:00
Vizier-op-Nederweert-Tweede-Wereldoorlog
Vizier op Nederweert
21 september 2024 | 11:00

Advertentie