Skip to content

Groot onderhoud aan Zuid-Willemsvaart

Redactie
27 juli 2012 | 16:24

Advertentie

Zuid Willemsvaart NederweertIn opdracht van Rijkswaterstaat wordt er eind augustus gestart met onderhoudswerkzaamheden aan de Zuid-Willemsvaart. De damwanden langs de vaarweg bij Weert en Nederweert worden vervangen omdat deze aan vervanging toe zijn. Rijkswaterstaat legt ook 11 fauna-uitstapplaatsen aan. Op woensdag 22 augustus is er een informatiebijeenkomst voor omwonenden in het informatiepunt in Weert.

De werkzaamheden in Nederweert vinden plaats tussen Randweg-Zuid en Mons. Kreyelmansstraat. Het werk wordt vooral gedaan vanuit het water. Met pontons worden diverse kranen ingezet en wordt er gebruik gemaakt van werkschepen om materieel aan en af te voeren. Een aantal kleinere graafwerkzaamheden wordt vanaf de kant gedaan.

De werkzaamheden zullen uitsluitend plaatsvinden op werkdagen plaats van 7.00 tot 17.00 uur. In beperkte gevallen tot 19.00 uur.

Bij het slaan van de nieuwe damwanden wordt gewerkt met speciale apparatuur die de geluidshinder voor de omgeving beperkt. Het is echter niet te voorkomen dat de werkzaamheden gepaard gaan met geluidsoverlast voor de omgeving. Ook kan er sprake zijn van trillingen. Vooronderzoek heeft aangetoond dat de kans op schade voor de omgeving als gevolg hiervan zeer beperkt is. Bruggen en panden in de omgeving zullen tijdens de werkzaamheden bovendien voortdurend in de gaten worden gehouden.

De informatieavond vindt plaats in het speciale informatiepunt aan de Graafschap Hornelaan 163 in Weert. Inloop vanaf 19.15. Het informatiepunt is tijdens de werkzaamheden geopend op dinsdagen tussen 9.30 en 11.00 uur.

Kijk op www.rws.nl en zoekterm Groot onderhoud Vaarwegen voor meer informatie of bel 0800-8002.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

De sfeervolle Raadzaal van Museum W
Cultureel Lint op 22 september
18 september 2024 | 18:00
Toekomst Sportpark Ospel-1
Hoe ziet het sportpark er over 10 jaar uit?
18 september 2024 | 17:09
1Overlijdensbericht Theu Ramaekers
Evers Uitvaartverzorging
 
18 september 2024 | 17:00
Kessels Installaties zorgt voor een warme overdracht Stockmans Installatieburo
Overname Stockmans door Kessels Installaties
18 september 2024 | 16:34

Advertentie