Skip to content

Glasvezel begint te leven in Nederweert

Redactie
29 juni 2012 | 14:46

Advertentie

ReggefiberVeel inwoners vinden het een goed idee om zo snel mogelijk op de toekomst te worden aangesloten. Maar glasvezel blijkt ook veel vragen op te roepen over de mogelijkheden en de praktische invulling ervan.

Gaat glasvezel er komen? Of Nederweert op glasvezel wordt aangesloten hebben inwoners zelf in de hand. Zodra 30% van de huishoudens voor 19 augustus heeft aangegeven voor glasvezel te kiezen door een glasvezelabonnement af te nemen bij één van de deelnemende serviceproviders, wordt definitief tot aanleg besloten. De bereidheid hiertoe lijkt groot – de voordelen van glasvezel zijn immers enorm en dat glasvezel de toekomst heeft, is voor iedereen duidelijk. Op dit moment wordt de concrete belangstelling geïnventariseerd.

Benieuwd naar de kosten. Reggefiber, de onderneming die glasvezel aanlegt in Nederland, is er duidelijk over: de kosten van glasvezel vallen niet hoger uit dan de huidige bedragen voor internet, tv en telefonie. Wie dat zelf wil controleren, kan de huidige kosten optellen en vergelijken met de pakketprijzen van de serviceproviders. Aangezien deze met elkaar concurreren, in tegenstelling tot de kabelmaatschappijen, leidt dit tot aantrekkelijke tarieven.

Geen alternatief. De huidige kabels voor tv en telefonie (later aangevuld met internet) liggen er al zo’n 30 jaar. Op zich kunnen ze alle informatie nog verwerken, al komt het einde van de capaciteit in zicht. De hoeveelheid data die elk jaar wordt verstuurd en ontvangen, groeit met zo’n snelheid dat de overstap naar glasvezel onvermijdelijk zal blijken. Niet alleen vanwege het steeds drukker wordende dataverkeer op internet, maar ook de tv vraagt steeds meer bandbreedte. De schermen worden groter en het beeld steeds scherper, zodat steeds meer digitale informatie nodig is. Glasvezel heeft welhaast onbeperkte capaciteit en is zeer stabiel en betrouwbaar.

Hoe overstappen? Op dit moment zijn de serviceproviders actief aan het werven voor hun diensten via glasvezel. Zodra de 30% is behaald, start Reggefiber met de aanleg. Dit gebeurt wijk voor wijk, straat voor straat en woning voor woning. In samenwerking met de gemeente van Nederweert zal Reggefiber alle bewoners uitgebreid informeren. Pas als het glasvezelmodem in de woning is aangesloten en geactiveerd, kunnen de bestaande abonnementen worden opgezegd. In de praktijk zal het dus nog zeker enige maanden duren voordat het zover is.

Wel een abonnement, geen glasvezel. Zou de aanleg van glasvezel niet doorgaan wegens onvoldoende belangstelling, dan vervallen de afgesloten abonnementen. Reggefiber concentreert zich dan op andere gemeenten waar de 30% wel gehaald is. Inmiddels zijn zo’n 700.000 huishoudens in Nederland op glasvezel aangesloten en is Reggefiber in ca. 60 steden en dorpen actief.

Informatie en persoonlijk advies. Voor informatie en persoonlijk advies kunnen bewoners terecht in de glasvezelwinkel. De winkel is gevestigd aan de Brugstraat 31-33 en is op maandag open van 13.00 tot 18.00 uur, op dinsdag t/m donderdag van 10.00 tot 18.00 uur, op vrijdag van 10.00 tot 20.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Advertentie

0 Reacties


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

De sfeervolle Raadzaal van Museum W
Cultureel Lint op 22 september
18 september 2024 | 18:00
Toekomst Sportpark Ospel-1
Hoe ziet het sportpark er over 10 jaar uit?
18 september 2024 | 17:09
1Overlijdensbericht Theu Ramaekers
Evers Uitvaartverzorging
 
18 september 2024 | 17:00
Kessels Installaties zorgt voor een warme overdracht Stockmans Installatieburo
Overname Stockmans door Kessels Installaties
18 september 2024 | 16:34

Advertentie