Skip to content

Architectuurprijs Weert en Nederweert 2012 voor Cees Metz

Redactie
26 juni 2012 | 13:30

Advertentie

Tijdens de Dag van de Architectuur is dit jaar de Architectuurprijs voor Weert en Nederweert uitgereikt aan Cees Metz voor het ontwerp voor een particuliere woning aan de Keurmeesterlaan 16. De publieksprijs is gewonnen door een woning aan de Odamolenstraat 14A van Koen Donkers van Studio 412 uit Eindhoven. Dit jaar was het thema de particuliere grondgebonden woning. Twee ontwerpen kregen een eervolle vermelding, namelijk de Winnerstraat 7 in Nederweert en Kransakker 2 in Weert. Een bijzondere eervolle vermelding ging naar Odamolenstraat 14a. De jury was onder de indruk van het totaal ontwerp met de mooi gedetailleerde spleetramen en een rijke en duurzame materiaalkeuze voor de gevel van natuursteen. Een huis met een klassiek-moderne indeling gericht op de binnentuin-patio.

Volgens de jury is Cees Metz “op een lucide manier omgegaan met de eis voor de dakhelling. Dit is opgelost met een gekanteld volume, bekleed met gepatineerd zink. Kenmerkend zijn de split level oplossing met een intelligente plattegrond en een woonomgeving waarin binnen en buiten vloeiend in elkaar overgaan. Het huis heeft minimalistische details en zeer terughoudend materiaalgebruik. De geraffineerde plattegronden en het vernieuwende en eigenzinnige karakter gaven de doorslag om Keurmeesterlaan 16 de Architectuurprijs 2012 toe te kennen.”

Ontwerpwedstrijd hondenhok
Om de jeugd te betrekken bij de Dag van de Architectuur was er ook een ontwerpwedstrijd voor een hondenhok. Het winnende ontwerp is van Desideria Cecilia uit groep 8 van basisschool Aan de Bron. Samen met haar gaat de stichting bekijken of dit ontwerp kan worden uitgevoerd.

Bron: de Architect

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

De sfeervolle Raadzaal van Museum W
Cultureel Lint op 22 september
18 september 2024 | 18:00
Toekomst Sportpark Ospel-1
Hoe ziet het sportpark er over 10 jaar uit?
18 september 2024 | 17:09
1Overlijdensbericht Theu Ramaekers
Evers Uitvaartverzorging
 
18 september 2024 | 17:00
Kessels Installaties zorgt voor een warme overdracht Stockmans Installatieburo
Overname Stockmans door Kessels Installaties
18 september 2024 | 16:34

Advertentie