Skip to content

Rabobank en gemeente Nederweert ondersteunen samen jeugdsport

Redactie
25 juni 2012 | 15:48

Advertentie

Rabo bankOp maandag 25 juni ondertekenden wethouder Van de Mortel en de heer J. Coenen, voorzitter van de directie van de Rabobank Weerterland en Cranendonck een samenwerkingsovereenkomst op het gebied van de jeugdsport. De gemeente Nederweert is al geruime tijd bezig met het realiseren van de komst van combinatiefunctionarissen op basis van de Impuls brede scholen, sport en cultuur. In het kader van haar maatschappelijke betrokkenheid ondersteunt de bank dit initiatief de komende jaren.

Combinatiefunctionaris De realisering van combinatiefuncties in de gemeente Nederweert heeft enige tijd geduurd omdat onder meer de financiering daarvan een bottleneck bleek te zijn. Inhoudelijk past de inzet van combinatiefunctionarissen volledig in en bij o.a. het jeugdbeleid, onderwijsbeleid, sportbeleid, Locale Educatieve Agenda en het gezondheidsbeleid van de gemeente Nederweert.

Uitgangspunten De Rabobank Weerterland en Cranendonck heeft de gemeente de helpende hand geboden. De bank heeft een plan ontwikkeld “Meer winnen dan de wedstrijd” waaruit het Rabo Jeugd Fonds is ontstaan. Doelstelling van het Rabo Jeugd Fonds is: “het mogelijk maken van initiatieven met als doel het méér laten bewegen van de jeugd, jeugd stimuleren tot sporten of sport bereikbaar maken voor jeugd met een beperking”. Dit doel sluit naadloos aan bij het sport- en beweegbeleid, het jeugdbeleid en het wmo-beleid van de gemeente Nederweert.

Om dit doel te bereiken wil de Rabobank een drietal initiatieven in de gemeente Nederweert gedurende de jaren 2012-2015 ondersteunen, nl:

  1. Combinatiefunctionarissen voor sportverenigingen, waarbij vooral de combinatie sport-onderwijs een belangrijke is;
  2. Iedereen kan Sporten Midden-Limburg;
  3. Jeugdsportfonds.

Maatschappelijk De Rabobank ziet de participatie niet als sponsoring maar als een maatschappelijke bijdrage in het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Zij is bereid hiervoor een substantiële bijdrage van ruim € 110.000,- beschikbaar te stellen vanuit het Winstuitkeringsfonds. Maandag 25 juni ondertekenden wethouder Mart van de Mortel (o.a. Sport en Onderwijs) en de heer Jules Coenen, voorzitter van de directie van de Rabobank Weerterland en Cranendonck de overeenkomst in het gemeentehuis van Nederweert.
Bron: Persbericht 25 juni 2012

 

 

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Oude-boerenbond-Staat-Nederweert-2
De initiatiefnemers gaan met de input aan de slag
19 september 2024 | 10:39
Pascal-en-Carla-van-den-Schoor-2
Boeren van Nederweert
19 september 2024 | 10:00
De sfeervolle Raadzaal van Museum W
Cultureel Lint op 22 september
18 september 2024 | 18:00
Toekomst Sportpark Ospel-1
Hoe ziet het sportpark er over 10 jaar uit?
18 september 2024 | 17:09

Advertentie