Skip to content

Uitreiking Limburgs Verkeersveiligheidslabel in Nederweert

Redactie
16 juni 2012 | 12:28

Advertentie

Op donderdag 21 juni reikt burgemeester Evers van Nederweert het Limburgs Veiligheidslabel uit aan drie basisscholen. Het gaat om basisschool Budschop, de Bongerd en de Kerneel. De uitreiking vormt de kroon op een periode van intensief samen werken aan de verkeersveiligheid tussen leerkrachten, leerlingen en diverse partners. De uitreiking vindt plaats om 10.00 u in de raadzaal van het gemeentehuis. Twee jaar geleden ondertekenden genoemde basisscholen het convenant Verkeers Educatie Basisonderwijs (VEBO-convenant). Met het afsluiten van het convenant verplicht een basisschool zich tot het verbeteren van de verkeerseducatie en het veiliger maken van de schoolomgeving en de schoolthuisroutes. Basisschool Budschop, de Bongerd en de Kerneel voldoen aan al deze criteria. De gemeente Nederweert is verheugd met de inzet van de scholen. Op donderdag ontvangt burgemeester Evers een afvaardiging van leerlingen en leerkrachten van de drie scholen in de raadzaal van het gemeentehuis voor het uitreiken van de welverdiende Verkeersveiligheidslabels. Over drie jaar volgt een nieuwe beoordeling van de drie scholen.

Als tegenprestatie ontvangt een school van het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Limburg (ROVL) en de gemeente Nederweert jaarlijks een financiële bijdrage van € 1.250 (€ 750 convenantgeld en € 500 werkbudget). Het geld is in eerste instantie bedoeld voor de vervangingskosten van de VCO-er (verkeerscoördinator onderwijs) van de school en het aanschaffen van benodigde materialen.

Om voor de subsidies in aanmerking te komen dient een school jaarlijks een door het ROVL goedgekeurd actieprogramma op te stellen, waarin alle groepen binnen de school op het gebied van verkeersveiligheid voldoende aan bod komen. Bij het opstellen hiervan worden zij geassisteerd door het ROVL, Veilig Verkeer Nederland afd. Nederweert, de politie en de gemeente Nederweert.

Binnen het convenant bestaat tevens de mogelijkheid om als school het zogenaamde Limburgs Verkeersveiligheidslabel (LVL) te behalen. Dit label staat voor een permanente en structurele verkeerseducatie binnen de school, waarmee zij laten zien dat het de school ernst is met de verkeersveiligheid. De school krijgt het LVL wanneer een VEBO-convenant is afgesloten, een coördinator verkeersveiligheid is aangesteld er jaarlijks een verkeersactieprogramma wordt opgesteld en wanneer de school tijdens een audit positief wordt beoordeeld.

Bron ROVL

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

De sfeervolle Raadzaal van Museum W
Cultureel Lint op 22 september
18 september 2024 | 18:00
Toekomst Sportpark Ospel-1
Hoe ziet het sportpark er over 10 jaar uit?
18 september 2024 | 17:09
1Overlijdensbericht Theu Ramaekers
Evers Uitvaartverzorging
 
18 september 2024 | 17:00
Kessels Installaties zorgt voor een warme overdracht Stockmans Installatieburo
Overname Stockmans door Kessels Installaties
18 september 2024 | 16:34

Advertentie