Skip to content

Weekmarkt Nederweert als eerste in Zuid-Nederland verzelfstandigd

Redactie
9 juni 2012 | 15:06

Advertentie

De weekmarkt van Nederweert is als eerste in Zuid-Nederland verzelfstandigd. De markt wordt voortaan georganiseerd door de marktkooplieden zelf. Op woensdag 30 mei ondertekenden de heer Zwarthoed namens de Stichting Weekmarkt Nederweert en wethouder Wernink namens de gemeente de overeenkomst op de markt.

In het kader van de bezuinigingstaakstelling van de gemeente Nederweert is besloten dat de organisatie van de weekmarkt kostenneutraal moet verlopen.

Verzelfstandiging
Op basis van deze opdracht is de gemeente met de marktkooplieden gaan kijken naar mogelijkheden om dit te realiseren. Uiteindelijk is in goed overleg met de marktkooplieden besloten om de weekmarkt te verzelfstandigen. Deze verzelfstandiging houdt in dat een externe partij, in dit geval een stichting, de weekmarkt organiseert.

Eerste in Zuid-Nederland
Verspreid over Nederland zijn er al verschillende weekmarkten verzelfstandigd, maar het overgrote deel is nog altijd in handen van de gemeenten zelf. De weekmarkt van Nederweert is de eerste verzelfstandigde markt in Zuid-Nederland. Voor de marktkooplieden en de gemeente betekent dit dus een nieuwe uitdaging.

Stichting Weekmarkt Nederweert
De marktkooplieden hebben gezamenlijk de Stichting Weekmarkt Nederweert opgericht om de weekmarkt te gaan organiseren. De gemeente stelt het Raadhuisplein, onder voorwaarden, ter beschikking voor de markt. De stichting is verder verantwoordelijk voor o.a. de opstelling, de uitgifte van nieuwe standplaatsen, de promotie en het toezicht. De gemeente blijft zijdelings als gesprekspartner betrokken bij de weekmarkt.

Voor vragen over de markt kunnen inwoners contact opnemen met de stichting. U vindt de gegevens via deze link.

Bezoekers
De bezoekers zullen niets merken van de gewijzigde organisatiestructuur. Ze kunnen er als vanouds terecht voor al hun versproducten zoals groente en fruit, vis, kaas, bloemen, brood en snoepwaren. Daarnaast is er een ruim aanbod van textiel en wenskaarten.

Sociale functie
De weekmarkt levert voor Nederweert een aanvulling op het vaste winkelaanbod. Daarnaast draagt ze bij aan de sociale samenhang. Inwoners ontmoeten elkaar hier en er is tijd voor een praatje. Onderzoek wijst uit dat mensen de gezelligheid van een markt nog altijd zeer waarderen. Het is dan ook belangrijk om de weekmarkt voor Nederweert te behouden. En dankzij een goede inzet van de marktkooplieden gaat dat zeker lukken.

Ondertekening
Op woensdag 30 mei ondertekenden de heer Zwarthoed namens de Stichting Weekmarkt Nederweert en wethouder Wernink namens de gemeente de overeenkomst. De bijeenkomst vond plaats op de markt en er was voor marktlieden en bezoekers koffie en gebak. Zowel de wethouder als voorzitter Jan Zwarthoed benadrukte de goede samenwerking tussen de gemeente en de marktkooplieden om te komen tot de verzelfstandiging.

Bron: Nedeweert

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_20 Ongeval tractor auto Lage Kuilen Nederweert-2
Flinke ravage op de Lage Kuilen
20 september 2024 | 18:39
Screenshot
Widow Clicquot
20 september 2024 | 17:00
2024_09_20 Brand Leveroyseweg Heythuysen caravan en tuin-4
Gelukkig raakte niemand gewond
20 september 2024 | 15:12
Winnaar van de Beaujean Awards 2024 komt uit Nederweert-Eind
Frank en Yvonne Janssen uit Nederweert-Eind
20 september 2024 | 13:00

Advertentie