Je kunt zelf een evenement toevoegen aan de agenda van Nederweert24 via deze link.

LET OP | Een nieuw aangemaakt evenement zul je niet direct zien in de agenda,
dit moet eerst goedgekeurd worden door de redactie.

~

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Zondag 2 juli Grote bakkersdag en molenaarsdag

02/07/2017 - 13:00 tot 17:00

€6,00

Vandaag zien we in museum Eynderhoof de ambachtslieden aan het werk. Er zijn deze dag demonstraties van de smid, de houtbewerkers, de vlechters en houtzagers. In onze zagerij “Bi-j Maantje “ worden vandaag bomen in de lengte doorgezaagd tot planken en balken.
Vandaag geven de bakkers demonstraties in het bakken van vlaaien, wafels, en ander heerlijk gebak uit grootmoeders tijd. Er worden ook lekkere pannenkoeken gebakken.
De bakkers demonstreren het bakken van vlaaien, wafels, pannenkoeken en ander heerlijk gebak uit grootmoeders tijd. Uiteraard kunt u tegen vergoeding proeven van de door onze bakkers gebakken heerlijke lekkernijen.
Ook zal de molenaar U alles vertellen over het malen van het meel. Het proces begint met het mais dat vanuit de graantrechter via de Jacobsladder en de kaar in de onderliggende molenstenen gestort en vermalen wordt. Na de stenen maling valt het gemalen mais een verdieping lager in de meelzakken. Gereed voor verder gebruik.
Veel van de oude ambachten zijn vandaag in bedrijf en dat betekent dat er overal bedrijvigheid is o Eynderhoof. Er worden demonstraties gegeven door onze Bakkers, molenaars en houtdraaiers.
U kunt in onze herberg genieten van koffie met vlaai, die op ambachtelijke wijze is gebakken door onze bakkers in ons eigen bakhuis.
De muziek wordt vandaag verzorgd door de accordeonist Fer Hendrix
Het museum is op 2 juli open van 13.00 tot 17.00.

Gegevens

Datum:
02/07/2017
Tijd:
13:00 tot 17:00
Kosten:
€6,00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
Website:
www.eynderhoof.nl

Locatie

Eynderhoof
Milderspad 1
Nederweert-Eind, 6034 PL Nederland
Telefoon:
0495 626507
Website:
www.eynderhoof.nl

Organisator

Eynderhoof
Telefoon:
0495-626507
E-mail:
eynderhoof@planet.nl
Website:
www.eynderhoof.nl