Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Winterwandeling met soep en broodjes bij de vuurkorf

23/12/2012 - 13:00 tot 16:00

€12.50

De Kersttijd is een heerlijke tijd om samen met je vrienden en familie leuke dingen te doen.  Lekker naar buiten en genieten van de natuur hoort zeker op dit activiteitenlijstje. Gelukkig zijn er genoeg mooie gebieden en leuke arrangementen om uit te kiezen. Zo biedt Staatsbosbeheer op zondag 23 december een Midwinterwandeling in De Groote Peel. Na afloop van deze stevige wandeling van 6 kilometer is er voor de deelnemers een geurige kop soep en kunnen ze broodjes met worst bakken bij de vuurkorf. Starten om 13.00 uur bij Buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel. Deelname kost € 12,50 voor volwassenen en € 7,50 voor kinderen (4 t/m 12 jaar).  Aanmelden via: 0495 – 641 497 of depelen@staatsbosbeheer.nl.  

Ook in de winter kan je heerlijk wandelen in De Groote Peel. In dit uitgestrekte hoogveengebied hebben weer en wind weliswaar vrij spel, maar met warme kleren en stevige schoenen aan kan je de elementen vast en zeker trotseren. Bovendien gaan we tijdens deze winterwandeling van zes kilometer stevig doorstappen over de knuppelbruggen en peelbanen die dit gebied zo uniek maken. De route loopt langs een vogelkijkhut en uitkijktoren, van waaruit je De Groote Peel  goed kan overzien en bovendien een moment van stilte kan genieten. De Peelgids die deze excursie begeleidt vertelt bijzonderheden over de planten, dieren en de cultuurhistorie van de Peel, maar springt ook in op dingen die spontaan gebeuren. Natuurlijk is er ook veel aandacht voor natuurbeleving.

Na afloop van de wandeling brandt de vuurkorf. De deelnemers krijgen een geurige kop soep en kunnen zelf broodjes met worst bakken boven het vuur.

Buitencentrum De Pelen, startpunt van natuurbeleving

Het Buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel is de toegangspoort tot De Groote Peel. Hier starten alle activiteiten. Het Buitencentrum is in de Kerstvakantie op maandag t/m zondag geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Op 1ste Kerstdag en op Nieuwjaarsdag is het Buitencentrum gesloten. Voor meer informatie, een compleet activiteitenoverzicht en een routebeschrijving: www.buitencentra.nl

Gegevens

Datum:
23/12/2012
Tijd:
13:00 tot 16:00
Kosten:
€12.50
Evenement Categorie:

Locatie

BuitenCentrum De Pelen
Moostdijk 15
Ospel, Limburg 6035 RB Netherlands
Telefoon:
0495-641497