Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Winterkost en pomologen dag

06/10/2019 - 08:00 tot 17:00

€6,50

Kun je je voorstellen: een leven zonder koelkast of diepvries. Geen supermarkt die 7 dagen per week, 364 dagen per jaar open is. Wat doe je dan om eten te bewaren? In het Limburgs openluchtmuseum Eynderhoof in Nederweert Eind weten ze daar wel het antwoord op.

Zondagmiddag 6 oktober staat in het teken van de voorbereidingen op de komende koude winterdagen, zoals ze dat rond 1900 gewend waren om te doen. Wist je dat er veel manieren zijn om voedsel naast invriezen of koel bewaren ook door roken, wecken, zouten of drogen langer kunt bewaren. Voor een deel worden deze bewerkingen met sommige voedingsmiddelen ook vandaag de dag nog gedaan, maar we staan er met zijn allen niet zo vaak bij stil. En ook die lekkere ouderwetse recepten die nog bewaard zijn gebleven worden in Eynderhoof nog gebruikt. Zo kun je deze middag proeven van soep en stampotten volgens grootmoeders recept. Heel bijzonder!

Fruit kun je ook bewaren door het te verwerken tot jam, wijn of sap. En als er veel fruit is en niet alles kan worden opgegeten is het verstandig te bewaren voor de wintertijd. En wat voor fruit kennen we in ons land. Mensen van het Pomologisch Genootschap Limburg zijn vandaag met een stand aanwezig. Zij zullen oude- en nieuwe appelrassen tentoonstellen. Iedereen kan vandaag terecht bij de stand met alle vragen op het gebied van fruit en fruitsoorten.

En natuurlijk draait de stroopmakerij van Eynderhoof in deze periode van het jaar op volle toeren. De bieten zijn dik genoeg om te verwerken tot heerlijke Eynderstroop. Redenen temeer om te komen bewonderen, ruiken en proeven. Want een keer geproefd voor altijd fan.

Dat geldt natuurlijk ook voor al het heerlijk gebak uit eigen bakhuis en de ouderwets geurende koffie in de herberg. Gezellig voor jong en oud. Het leukste museum is deze zondagmiddag weer volop in bedrijf. De muziek wordt verzorgd door de muziekgroep Mans Zat.
Het museum is ook op 6 oktober geopend van 13.00 tot 17.00 uur. De museumjaarkaart is geldig.

Gegevens

Datum:
06/10/2019
Tijd:
08:00 tot 17:00
Kosten:
€6,50
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
Site:
www.eynderhoof.nl

Organisator

Eynderhoof
Telefoon:
0495-626507
E-mail:
eynderhoof@planet.nl
Site:
www.eynderhoof.nl

Locatie

Openluchtmuseum Eynderhoof
Milderspaat 1
Nederweert Eind, Limburg 6034 TE Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0495 626507