Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Waterexpeditie en optreden Reintje en haar Voskes

29/06/2014 - 11:00 tot 16:30

€5,00

Om 11.00 en 14.00 uur start een Waterexpeditie in De Groote Peel. Tijdens deze gezellige gezinstocht met leuke opdrachtjes ontdek je welke dieren er leven in en rondom het water. Deelname kost 5 euro voor volwassenen en 3,50 euro per kind, inclusief een dierenpin.

Door het veen in de ondergrond is het water in De Groote Peel donker, zuur en zuurstofarm. Toch zwemt er van alles rond in die donkerbruine veenplassen. Wil je weten wat, dan moet je met een schepnet aan de slag. Opscheppers kunnen bootsmannetjes, libellenlarven, jufferlarven, kikkervisjes en met een beetje geluk zelfs waterschorpioenen en Amerikaanse hondsvisjes vangen. Het hondsvisje is het enige visje dat in het zure water van de Peel kan overleven. Waarom? Dat zal de Peelgids van Staatsbosbeheer je haarfijn uitleggen. Tijdens de waterexpeditie ontdek je verder welke watervogels er in De Groote Peel voorkomen en waarom veenmos zo belangrijk is. Dit plantje kan veertig keer zijn eigen gewicht aan water kan opnemen en is één van de typische veenplanten die in dit gebied voorkomen. De route is 2,5 kilometer lang, verhard dus ook geschikt voor rolstoelers en buggy’s.

Na afloop van de Waterexpeditie kun je lekker uitrusten en genieten van muziek op het Peelpodium. Hoewel… echt rustig zal het niet worden want er wordt wel verwacht dat je meezingt, wiebelt en klapt. Om 13.30 en 15.00 uur speelt en zingt de vrolijke kinderband uit Nederweert Reintje en haar Voskes. De muzikanten van Reintje spelen en zingen vol overgave liedjes uit het repertoire van Urbanus, Dirk Scheele en Cowboy Billy Boem. Entree voor de voorstelling is een vrijwillige bijdrage.

Alle activiteiten starten bij het Buitencentrum van Staatsbosbeheer aan de Moostdijk 15 te Ospel.

Gegevens

Datum:
29/06/2014
Tijd:
11:00 tot 16:30
Kosten:
€5,00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , ,

Locatie

BuitenCentrum De Pelen
Moostdijk 15
Ospel, Limburg 6035 RB Netherlands
+ Google Maps
Telefoon:
0495-641497