Je kunt zelf een evenement toevoegen aan de agenda van Nederweert24 via deze link.

LET OP | Een nieuw aangemaakt evenement zul je niet direct zien in de agenda,
dit moet eerste goedgekeurd worden door de redactie.

 

~

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Wakkere gezinstocht over winterslaap vanaf het Buitencentrum

18/11/2012 - 11:00 tot 13:00

€5,00

Op je tenen lopen hoeft niet en doodstil zijn evenmin. Als je wil ontdekken welke dieren in de winter slapen kan je gewoon meedoen met de Peel Ontdektocht Winterslaap op zondag 18 november in De Groote Peel. Er zijn twee tochten, om 11.00 en om 13.00 uur,  die starten bij de balie van het Buitencentrum de Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel. Deelname kost € 5,- voor volwassenen en € 2,50 per kind. Na afloop kan je gratis pinda’s rijgen. Opgave vooraf is noodzakelijk op nummer: 0495 – 641 497.

In de winter lijkt het een dooie boel in de natuur. Maar niets is minder waar! Want ook  in de winter is er veel te zien en ontdekken buiten. Misschien is het even wennen na al die mooie kleuren van de herfst, maar ook een kale boom heeft zo zijn charme. Bovendien is het heerlijk om na een stevige, frisse winterwandeling weer lekker warm binnen te komen. De winter is gewoon gezellig!

Voor de dieren in de natuur is de winter niet altijd zo’n feest. Ze moeten in dit koude kikkerland dit seizoen van sneeuw en ijs elk jaar weer goed door zien te komen en dat is nog niet altijd zo gemakkelijk? Voedsel is soms schaars en als het hard vriest kan het ook voor dieren te koud zijn om goed te functioneren. Veel vogels trekken daarom naar het warme Zuiden. Andere dieren leggen een wintervoorraad aan of gaan in winterslaap. Maar welke dieren zijn dat en wat doen dieren die wakker blijven? Tijdens de Peel Ontdektocht op zondag 18 november ga je op zoek naar een antwoord op die vragen en ontdek je wat er gebeurt in de natuur in de winter. Na afloop kan je pinda’s rijgen en zo de vogeltjes in de tuin helpen. En dan maar met je neus tegen het raam kijken hoe heerlijk ze smullen.

De wandeling is ongeveer tweeënhalve kilometer lang en duurt anderhalf tot twee uur. Zorg voor warme kleding (die vies mag worden) en schoenen die tegen een stootje kunnen.

Het Buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel is de toegangspoort tot het Nationaal Park  De Groote Peel. Hier starten alle activiteiten. Het Buitencentrum is in de winter op dinsdag t/m zondag geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Voor meer informatie, een compleet activiteitenoverzicht en een routebeschrijving: http://www.staatsbosbeheer.nl/ of www.np-degrootepeel.nl

Gegevens

Datum:
18/11/2012
Tijd:
11:00 tot 13:00
Kosten:
€5,00
Evenement Categorie:

Locatie

BuitenCentrum De Pelen
Moostdijk 15
Ospel, Limburg 6035 RB Netherlands
Telefoon:
0495-641497