Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Vogelexcursie in Nationaal Park De Groote Peel

17/03/2013 - 08:00 tot 12:00

€5,00

P1070634Het broedseizoen is begonnen en daarmee de tijd om vogels te spotten. Wie geïnteresseerd is in vogels kan op zondag 17 maart deelnemen aan een vroege vogelexcursie in Nationaal Park De Groote Peel.  De excursie staat onder begeleiding van een Peelgids van Staatsbosbeheer en start om 8.00 uur bij de ingang van het Buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel.  Deelname kost € 5,- voor volwassenen en € 3,50 per kind (inclusief dierenpin). Opgave is gewenst op nummer:  0495 – 641 497 of per mail: depelen@staatsbosbeheer.nl.

Het leuke van vogels kijken is dat elk seizoen iets anders biedt. Het ene moment geniet je nog van een vlucht gakkende ganzen, een paar weken later sta je ademloos te kijken en te luisteren naar overvliegende kraanvogels. Begin maart vlogen er liefst 7.500 kraanvogels over De Groote Peel! Toch blijft voor veel vogelaars het voorjaar de mooiste tijd om vogels te spotten. Langzaam druppelen de waarnemingen binnen, tjiftjaf, fitis, roodborsttapuit, blauwborst, allemaal vogels die na een periode van overwinteren in warmere landen terug naar ons land komen om te broeden. Het is telkens weer spannend wanneer de eerste waarnemingen gemeld worden, want het zijn allemaal voorboden van de naderende lente en het broedseizoen.

Nationaal park De Groote Peel is een uitgestrekt en weids hoogveengebied en vermaard om zijn vogelrijkdom. In het gebied  broeden zo’n 95 verschillende soorten. Op de waterplassen zijn onder meer de geoorde fuut, de meerkoet, verschillende eendensoorten en kokmeeuwen te zien, maar zeker ook te horen. Verderop in het weidse, open gedeelte van het gebied vliegen zangvogels zoals de rietgors, de blauwborst, de roodborsttapuit en de sprinkhaanzanger. De Groote Peel is dus een ideaal gebied om vogels te horen, te zien en te herkennen.

Alles over vogels in Buitencentrum De Pelen

Buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel is de toegangspoort tot Nationaal Park  De Groote Peel. Hier starten alle activiteiten. In het Buitencentrum zijn voor de echte vogelliefhebber vogelgidsen maar ook verschillende soorten nestkasten onder andere voor roodborstjes, koolmezen en zelfs mussenflats verkrijgbaar. Ook voor verrekijkers bent u bij het Buitencentrum van Staatsbosbeheer aan het juiste adres.

De Pelen is vanaf 1 maart elke dag geopend van 10.00 tot 18.00 uur. Voor meer informatie, een activiteitenoverzicht en een routebeschrijving: http://www.buitencentra.nl/ of www.np-degrootepeel.nl

Gegevens

Datum:
17/03/2013
Tijd:
08:00 tot 12:00
Kosten:
€5,00
Evenement Categorie:

Locatie

BuitenCentrum De Pelen
Moostdijk 15
Ospel,Limburg6035 RBNetherlands
Telefoon:
0495-641497