Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Vivace Luidt de Kerst in

14/12/2019 - 20:15

€21,50

VIVACE LUIDT DE KERST IN

Als je aan de vooravond staat van je vijtigjarig jubileum, moet je natuurlijk tijdens het traditionele kerstconcert in het Munttheater alvast extra uitpakken om je publiek alvast te laten delen in de feestvreugde.
Daar is WGK Vivace in geslaagd: dit jaar luiden zij de kerst in met niemand minder dan, de onlangs bekroonde, stadsbeiaardier Frank Steijns op zijn mobiele carillon.
Naast de prachtige muzikale traktaties die Franks Steijns regelmatig over de Weerter binnenstad uitstrooit vanaf het carillon van de Sint Martinuskerk, is hij ook bekend als violist bij het Johann Strauss Orkest van André Rieu.
Zijn mobiele carillon is een muziekinstrument van 43 bronzen klokken. Het is het voormalig concertcarillon van André Rieu dat tijdens zijn World Tour 2007 en 2012 meer dan 170.000 kilometer aflegde.
Het carillon heeft een uniek design dat speciaal is ontworpen om binnen en buiten als concertinstrument te worden opgebouwd: het bestaat uit 6 modules met klokken die door elke deur kunnen en vervolgens naar gelang de gewenste opstelling kunnen worden geplaatst en gestapeld. Dit instrument staat op 14 december op het podium van het Munttheater en zal Vivace begeleiden. De combinatie van carillon en koorzang staat garant voor een unieke uitvoering van traditionele én nieuwe kerstmuziek.
En alsof dat nog niet spectaculair genoeg is, heeft Vivace ook het beroemde Limburgs Strijkkwartet uit België bereid gevonden om het kerstconcert op te luisteren met hun warme klanken, waarmee zij zeker de juiste (kerst)snaar zullen weten te raken.
Deze unieke en veelbelovende combinatie van koor, carillon en strijkers staat garant voor een bijzondere, muzikale avond in ultieme kerstsfeer.
Tevens is er, zoals ieder jaar, de gelegenheid vooraf aan het concert een kerstdiner te genieten in de, smaakvol in kerstsfeer gebrachte, foyer van het theater. Hiervoor kan men zich opgeven via secretaris@vivaceweert.nl. Het diner wordt, geheel in kertsfseer, verzorgd door Hostellerie Munten.
Kerst in Weert begint met Vivace!

Munttheater Weert
14 december 2019, 20.15u
Kaarten verkrijgbaar via secretaris@vivaceweert.nl à € 21,50
https://www.munttheater.nl/agenda/wgk-vivace/

Home

Gegevens

Datum:
14/12/2019
Tijd:
20:15
Kosten:
€21,50
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
Website:
www.vivaceweert.nl

Organisator

WGK Vivace
Telefoon:
0652605552
E-mail:
secretaris@vivaceweert.nl
Website:
www.vivaceweert.nl

Locatie

Munttheater Weert
Collegeplein 3
Weert, Limburg 6001 HN Netherlands
+ Google Maps
Telefoon:
0495-513575