Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Van Horne Pop

10/03/2017 - 19:00

€5,00

De 29e editie van Van Horne Pop vindt dit jaar plaats op vrijdag 10 maart in muziekcentrum De Bosuil in Weert. In deze editie doen acht bands mee, afkomstig van de Philips van Horne, Het Kwadrant en Het College.

Van Horne Pop is een soort talentenjacht met wedstrijdelement. Diverse popstijlen passeren de revue: van pop/rock tot punk en metal. Het festival begint om 19.30 uur (de zaal is open om 19.00 uur). Kaartjes zijn in de voorverkoop voor 5 euro verkrijgbaar op de drie scholen. Aan de dagkassa van De Bosuil is de entree 6 euro. Kaarten kunnen ook (voor 5 euro) gereserveerd worden door een mailtje te sturen naar organisatie.vanhornepop@gmail.com

De acht bands die strijden om de felbegeerde Van Horne Pop trofee zijn:
Revival (rock, metal), Project R (rock), The Extatic (rock/poprock), Brainstorm (rock, metal), Chefield (bluesrock), Profail (punk/metal), The Flying Dutchmen (piratenmetal/rock) en Hometown Crew (hardcore punk).

De deelnemende groepen worden door een deskundige jury beoordeeld op o.a. muzikaliteit en podiumpresentatie. De jury bestaat dit jaar uit drie ervaren rockmuzikanten: Sanne Heuyerjans, Marijn Miller en Jonne Venmans. De drie oud-leerlingen draaien al een aantal jaren mee in de pop- en rockscene. De presentatie is in handen van Merijn Sipkes (v6a), Elfrie van Lierop (h5d) en Suzan Aerts (h5a).

De pauzeband is dit jaar ‘De Bènt’, bestaande uit leden van de voormalige Van Horne Pop winnaar ‘The Oaken Towels’. Tijdens het juryberaad is er een optreden van de -herrezen- docentenband (een band geïnspireerd door de The Blues Brother). De VHP afterparty op het einde van de avond wordt opgeluisterd door DJ Timebeatz en duurt tot 01.00 uur.

De (nieuwe lichting) organisatoren hebben dit jaar als prijs niet alleen optredens geregeld in diverse cafés en lokale festivals maar de winnende band mag op 21 juli ook als openingsband optreden in het Nederweertse festival Raadpop. Nieuw dit jaar is de publieksprijs. De publiekswinnaar krijgt eveneens een optreden aangeboden op Raadpop.

Foto: ©Johan Horst

Gegevens

Datum:
10/03/2017
Tijd:
19:00
Kosten:
€5,00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , , , ,

Locatie

De Bosuil
Vrakkerveld 2c
Weert, Limburg 6002 AZ Netherlands
+ Google Maps
Telefoon:
+31 (0)495-524269