Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

‘Ut giet echt nerges over’

08/02/2017 - 19:00 tot 23:55

€27,50

VVVDKW, VastelaovendjVrôweVereinigingDeKleineWinst, heeft alle ingrediënten weer verzameld voor dé vastelaovendj-aovendj van Nederweert e.o. in De Kleine Winst. “Ut gieët echt nerges over” is de rode draad van de inmiddels 7e editie van deze kleinschalige en laagdrempelige avond. Na subthema’s “Oet de kast, bieestechtig, um te kaake, dao keumtj de broeet, de seloen en beej os in de Jordaan” staat nu het weer centraal. Maar meer dan de titel doet vermoeden slaat “waat e waer” ook op een Nederweerter uitdrukking, die zoiets betekent als: dat spreekt toch voor zich, daar hoef je het niet eens over te hebben. Hier is over nagedacht!

VVVDKW is 7 jaar geleden gestart met de invulling van één van de themawoensdagen die destijds door Paul van der Sande werden gehouden. Een invulling, passend in het programma van de Vastelaovendj, waarbij zin en onzin heel dicht bij elkaar liggen. Het ontstaan van een avond die vooral garant staat voor gezelligheid, samen de Vastelaovendj vieren met een hapje, een drankje en vooral kolderieke optredens van plaatselijke artiesten. Wie er ooit geweest is, wil het niet meer missen!

De avond is voor jong, licht belegen en oud(er). Hoewel de indruk wordt gewekt dat de avond alleen voor dames bedoeld is, zijn de mannen meer dan welkom en onmisbaar. Ouderwets kleinschalig plezier beleven, hangend aan de toog of lekker op een stoel meegenieten. Je kunt de hele avond meebeleven, ieder op zijn eigen manier, maar wel gezellig samen!

De VVVDKW, ooit het geesteskind van Thea en Ria, is inmiddels uitgebreid en verjongd met drie nieuwe actieve leden: Phil, Kristel en Birte. Op de 11e van de 11e is het nieuwe thema bekendgemaakt onder de groeiende vriendengroep. Het programma is klaar, de artiesten gestrikt en de teksten geschreven en geoefend. Alle liedjes zijn gekozen en/of geschreven rondom het thema “Waat e waer”. De gasten worden uitgenodigd om in de geest van het thema creatief te zijn rondom kleding van de avond, maar ook als je geen creatieve ideeën hebt kun je gewoon naar binnen, want er wordt bij de Winst geen verschil gemaakt.

Op woensdagavond 8 februari worden alle (vooraf aangemelde) gasten tussen 19.00 uur en 20.00 uur persoonlijk welkom geheten door de organisatie. Zoals voorgaande jaren komt iedereen in zijn of haar persoonlijke creatie (passend bij het thema) via “de Kast” naar binnen en wordt op de foto gezet. Vanaf 19.00 uur wordt een smakelijke maaltijd geserveerd en vanaf 20.00 uur start het programma: Ut gieët weer nerges over! Je kunt natuurlijk ook later op de avond aansluiten om in ieder geval de sfeer te proeven in de Winst.

De artiesten op deze avond zijn Paul en Neeltje, DZN (winnaars lidjeskonkoer), Duo Dik Vör Mekaar, Tommeh Dèh, Neer, Wauwel van Bouwel, Keet beej Peet, Kristel en Ruud, Twieë tinte grieës, de Vröllie, Thea en Mick, Antiek talent, Dos Cerveza en Edje en Frans.

Wil je de hele avond mee beleven, all-in, meld je dan telefonisch aan bij Paul van der Sande (0495 – 633 180) De kosten voor een geheel verzorgde avond bedragen € 27,50.

Overigens, een detail is wel anders dan voorgaande jaren. Sinds de start van deze bijzondere serie avonden werden de vooraankondigingen in het weekblad in persoonlijke vorm geschreven door Ton van der Sande. Zoals bekend is hij ons helaas in november van het afgelopen jaar ontvallen.

Gegevens

Datum:
08/02/2017
Tijd:
19:00 tot 23:55
Kosten:
€27,50
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, ,

Locatie

Eetcafé De Kleine Winst
Kerkstraat 2
Nederweert, 6031 CH Netherlands
+ Google Maps