Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Thema-avond over veiligheid in de Pinnenhof

30/11/2012 - 19:30 tot 21:00

InbrekerOp vrijdag 30 november vindt om 19.30 uur een thema-avond plaats over veiligheid. De bijeenkomst is een initiatief van de Dorpsraad Budschop en Dörpsoverlek Ni-jwieërt in samenwerking met de Politie Limburg-Noord, het Preventieteam en de gemeente. Iedereen is van harte welkom in gemeenschapshuis De Pinnenhof.

Een veilige leefomgeving, dat is wat iedereen wil. De politie kan hier niet alleen voor zorgen; ook de gemeente neemt haar verantwoordelijkheid. Daarnaast zijn inwoners eveneens onmisbaar.

Helaas wordt de gemeente Nederweert met haar grote buitengebied ook wel eens geconfronteerd met inbraak en vernielingen. Door samen op te letten en snel te reageren bij verdachte situaties, kunnen burgers meehelpen de pakkans van verdachten te vergroten. De hedendaagse technieken en communicatiemogelijkheden kunnen daarbij uitstekend van dienst zijn.

Tijdens de thema-avond worden de aanwezigen onder meer geïnformeerd over het project Burgernet.Met Burgernet worden mensen door de politie(meldkamer) via telefoon, sms of e-mail in hun woon- en werkomgeving direct betrokken bij opsporing of verdachte situaties. Zo kunnen burgers direct helpen bij de opsporing van daders, een vermist kind of een voertuig. In de gemeente Nederweert doen al veel burgers mee aan Burgernet. Er is een effectieve dekking als minimaal 7,5% van de inwoners deelneemt. Dit aantal verwachten we op zeer korte termijn te halen. De dorpsraad van Budschop en Dörpsoverlek Ni-jwieërt hopen dat veel inwoners, verenigingen en bedrijven aanwezig zijn op deze avond.

Het preventieteam staat tijdens de avond stil bij het project Waak voor Inbraak dat erop gericht is om de kans op inbraak te verkleinen. Het beste resultaat wordt bereikt als de strijd tegen woninginbraken breed wordt aangepakt. Niet alleen door onderzoek en opsporing, maar ook door het voorkomen ervan. Het preventieteam geeft tips over hoe inwoners, soms op eenvoudige wijze, eigen huis en haard kunnen beschermen.

Gegevens

Datum:
30/11/2012
Tijd:
19:30 tot 21:00
Evenement Categorie:

Locatie

Gemeenschapshuis Pinnenhof
Kapelaniestraat 4
Nederweert, Limburg 6031 BX Netherlands
Telefoon:
0495-632033

Organisator

Gemeente Nederweert