Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

The Armed Man

28/01/2018 - 15:00 tot 17:00

€17,50

Weerter Gemengd Koor Vivace voert samen met de Koninklijke Harmonie van Thorn en de Eindhovense koorvereniging De Toonkunst het heroïsche werk ‘The Armed Man’ van Karl Jenkins uit. De compositie is uit het jaar 2000, het thema is uiterst actueel en de voorbereidingen hebben meer dan een jaar gevergd. Het stuk gaat over conflicten tussen mensen en de gevolgen daarvan en eindigt met een boodschap van hoop op vrede en tolerantie. De voorstelling wordt begeleid door indringende beelden, die de muzikale beleving versterken en vindt plaats op zondag 28 januari, 15.00 uur in het Franciscushuis in Weert.

Gelet op het thema heeft Vivace al in een vroeg stadium contact gezocht met het Weerter College. Zij zijn, na de zomer van 2017, met leerlingen een project gestart rond deze voorstelling. Gesprekken over het thema en het luisteren naar opnames van de voorstelling hebben de leerlingen geïnspireerd tot het maken van kunstwerken. Die kunstwerken zullen voor, tijdens en na de voorstelling ten toon worden gesteld. Ze zijn verder gebruikt voor de posters en toegangskaartjes voor de voorstelling, te verkrijgen via secretaris@vivaceweert.nl en aan de ingang.

Verder heeft Vivace een Weerter veteraan bereid gevonden om een eigen, persoonlijke ervaring rond het thema oorlog en vrede te delen met de bezoekers aan het concert. Zo hopen we niet alleen een mooie muzikale voorstelling te verzorgen maar ook en vooral bij te dragen aan de dialoog over verdraagzaam samen leven. Na afloop van de voorstelling wordt nog ruim gelegenheid geboden om over het onderwerp na te praten.

Gegevens

Datum:
28/01/2018
Tijd:
15:00 tot 17:00
Kosten:
€17,50
Evenement Categorie:
Evenement Tags:

Locatie

Fransiscushuis Weert
Biest 43
Weert,6001AP
+ Google Maps
Website:
www.vivaceweert.nl