Je kunt zelf een evenement toevoegen aan de agenda van Nederweert24 via deze link.

LET OP | Een nieuw aangemaakt evenement zul je niet direct zien in de agenda,
dit moet eerst goedgekeurd worden door de redactie.

~

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Speurtocht het Roverspad bij Buitencentrum De Pelen

19/08/2012 - 13:00 tot 17:00

€2.50

In De Groote Peel woont sinds jaar en dag de roversbende van De Zwarte Raven. En die rovers zijn, in opdracht van hun baas Graaf de Zwarte Raaf op zoek naar een kostbare schat, het Zwarte Goud. Op zondag 19 augustus kunnen kinderen meehelpen met die zoektocht tijdens de spannende speurtocht, Het Roverspad. Starten tussen 13.00 en 15.00 uur bij het buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospeldijk.  Deelname aan het Roverspad kost € 2,50 per persoon. De tocht duurt ongeveer één uur.  Telefonisch aanmelden is noodzakelijk op nummer: 0495 – 641 497.

Ravenpijlen wijzen je de weg

Graaf De Zwarte Raaf wil het Zwarte Goud van de Peel hebben en heeft zijn Roversbende De Zwarte Raven op pad gestuurd om het goud te vinden. Ben jij nieuwsgierig en niet bang om het peelmoeras te verkennen, ga dan in het spoor van de rovers op zoek naar die felbegeerde schat. Alle jonge rovers worden eerst geschminkt bij de roverstent. Daar krijgen ze ook het speciale roversteken en dan kunnen ze, samen met hun (groot)ouders op pad. Op de route, die wordt aangegeven met ravenpijlen, staan zeven schatkisten met aanwijzingen en opdrachten. Door ze uit te voeren kom je er achter wat het Zwarte Goud is en waar je het kunt vinden. Maar let op: de roversbende is nog steeds in de buurt en ze zullen het niet nalaten om de schat te stelen. Gelukkig zijn er een aantal tips en trucs die zorgen voor een veilige thuiskomst.

Actief de natuur ontdekken

Het Roverspad is een spannende en unieke speurtocht in De Groote Peel. Staatsbosbeheer heeft deze tocht speciaal ontwikkeld om kinderen in aanraking te laten komen met de natuur en te zorgen dat ze er leuke ervaringen in hebben. Zo kan hun interesse gewekt worden, waarna ze zelf actief meer over de natuur en de Peel in het bijzonder te weten willen komen.

Staatsbosbeheer biedt het Roverspad een aantal keer per jaar aan in het activiteitenprogramma van buitencentrum De Pelen. Daarnaast kan de tocht aangevraagd worden als bedrijfsuitje en feestelijk schooluitstapje. Het is ideaal voor grote groepen kinderen.

Buitencentrum De Pelen (Mijl op Zeven)

Het Buitencentrum De Pelen (Mijl op Zeven) aan de Moostdijk 15 te Ospel is de toegangspoort tot het Nationaal Park De Groote Peel. Hier starten alle activiteiten. Het Buitencentrum is elke dag geopend van 10.00 tot 18.00 uur. Voor meer informatie, een compleet activiteitenoverzicht en een routebeschrijving: http://www.staatsbosbeheer.nl/ of www.np-degrootepeel.nl

 

Gegevens

Datum:
19/08/2012
Tijd:
13:00 tot 17:00
Kosten:
€2.50
Evenement Categorie: