Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Speurtocht het Roverspad bij Buitencentrum De Pelen

21/10/2012 - 13:00 tot 17:00

€2,50

In De Groote Peel woont sinds jaar en dag een roversbende en die rovers zijn, in opdracht van hun baas Graaf de Zwarte Raaf op zoek naar het Zwarte Goud. Op zondag 21 oktober kun je meehelpen met die zoektocht door samen met je vriendjes, vriendinnetjes, broertjes of zusjes en natuurlijk met je (groot)ouders op Roverspad te gaan. Starten kan tussen 13.00 en 15.00 uur bij buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospeldijk.  Deelname kost € 2,50 per persoon en deze speurtocht duurt ongeveer één uur.  Telefonisch aanmelden is noodzakelijk op nummer: 0495 – 641 497.

Ravenpijlen wijzen je de weg

Graaf De Zwarte Raaf wil het Zwarte Goud van de Peel hebben en heeft zijn Roversbende De Zwarte Raven op pad gestuurd om het goud te vinden. Ben jij nieuwsgierig en niet bang om het peelmoeras te verkennen, ga dan in het spoor van de rovers op zoek naar die felbegeerde schat. Alle jonge rovers worden eerst geschminkt bij de roverstent. Daar krijg je ook het speciale roversteken en dan kun je, samen met je (groot)ouders op pad. Op de route, die wordt aangegeven met ravenpijlen, staan zeven schatkisten met aanwijzingen en opdrachten. Door ze uit te voeren kom je er achter wat het Zwarte Goud is en waar je het kunt vinden. Maar let op: de roversbende is nog steeds in de buurt en ze zullen het niet nalaten om te voorkomen dat je de schat gaat stelen. Gelukkig zijn er een aantal tips en trucs die zorgen voor een veilige thuiskomst.

Actief de natuur ontdekken

Het Roverspad is een spannende en unieke speurtocht in De Groote Peel. Staatsbosbeheer heeft deze tocht speciaal ontwikkeld om kinderen in aanraking te laten komen met de natuur en te zorgen dat ze er leuke ervaringen in hebben. Zo kan hun interesse gewekt worden, waarna ze zelf actief meer over de natuur en de Peel in het bijzonder te weten willen komen.

Staatsbosbeheer biedt het Roverspad een aantal keer per jaar aan in het activiteitenprogramma van buitencentrum De Pelen. Daarnaast kan de tocht aangevraagd worden als bedrijfsuitje en feestelijk schooluitstapje. Het is ideaal voor grote groepen kinderen.

 

Gegevens

Datum:
21/10/2012
Tijd:
13:00 tot 17:00
Kosten:
€2,50
Evenement Categorie: