Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Sinterklaasactie bij Buitencentrum De Pelen

24/11/2012 tot 25/11/2012

Hoor wie klopt daar …? Hé, dat  is de boswachter die zijn schoen komt zetten bij BuitenCentrum De Pelen. Hij heeft namelijk gehoord dat een boswachterschoen daar goed gevuld wordt. Maar de boswachter heeft pech, want deze Sinterklaasactie  is alleen voor kinderen. Staatsbosbeheer heeft een leuke bouwplaat waarmee een boswachterschoen geknutseld kan worden. Daarna kan het schoentje gezet worden in het BuitenCentrum. Dus, ben je nog geen boswachter maar wel dol op knutselen, kom dan op 24 of 25 november naar het BuitenCentrum en ga aan de slag. Wacht niet te lang, want op = op!

Het wordt weer een spannende tijd. Sinterklaas en zijn Pieten zijn in het land en ieder kind kijkt verlangend uit naar 5 december. Maar eerst moet de Goedheiligman nog flink aan het werk om al die kinderschoenen te vullen. Grote schoenen, kleine schoenen, schoenen van stof en schoenen van leer en ook … schoenen die je zelf geknutseld hebt. De Sint is dol op knutselwerkjes en daarom heeft Staatsbosbeheer een bouwplaat gemaakt van een stoere boswachterknutselschoen. Op zaterdag 24 en zondag 25 november kan je zo’n bouwplaat ophalen bij BuitenCentrum De Pelen. Je mag hem mee naar huis nemen, thuis kleuren, in elkaar knutselen en uiterlijk 1 december inleveren, maar je kan er ook meteen mee aan de slag. In de activiteitenruimte van het BuitenCentrum staan kleurtjes, scharen en plaksel klaar. Tussen 2 en 16 december kan je de gevulde schoen weer ophalen. Tenminste, als je zoet bent geweest. Want je weet: wie zoet is krijgt lekkers …

Trouwens, als je toch in het BuitenCentrum bent en je weet niet wat je op je verlanglijstje moet zetten, loop dan eens door de winkel. Grote kans dat je daar inspiratie opdoet. Staatsbosbeheer verkoopt supermooie natuurboeken, handige natuurontdekspullen, prachtige edelstenen, grappige beeldjes van dieren, superzachte knuffels en heel veel andere leuke spulletjes voor op je kamer. Er zit vast iets moois voor je bij.

En na al dat geknutsel en winkelspeurwerk is het natuurlijk heerlijk om nog een lekker lange wandeling te maken in De Groote Peel. Veel plezier!

Het BuitenCentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel is de toegangspoort tot het Nationaal Park  De Groote Peel. Hier starten alle activiteiten. Het BuitenCentrum is t/m februari op dinsdag t/m zondag geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Voor meer informatie, een compleet activiteitenoverzicht en een routebeschrijving: http://www.staatsbosbeheer.nl/ of www.np-degrootepeel.nl

Gegevens

Begin:
24/11/2012
Einde:
25/11/2012

Locatie

BuitenCentrum De Pelen
Moostdijk 15
Ospel, Limburg 6035 RB Netherlands
Telefoon:
0495-641497