Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Pubers achter de schermen: over gamen en social media

09/11/2022 - 19:30 tot 21:00

Ben je als ouder nu terecht of onterecht bezorgd over je puber die gamet of op social media rondhangt? Aletta Smits geeft op 9 november om 19.30 uur bij Bibliocenter Weert een kijkje in het brein en de belevingswereld van een puber. Op een cabaret-achtige manier legt zij de ins en outs van gamende en social media-gebruikende pubers uit aan ouders.

Tijdens de avond komen onder andere de volgende vragen aan de orde: Waarom is gamen voor elke puber anders? Wat vinden ouders eng of irritant aan pubers achter hun schermen? Maar wat vinden pubers er leuk aan? Welke vaardigheden leert een kind tijdens dat schermgebruik? Wat wil je liever niet dat je kind leert? Wanneer moet je je zorgen maken? Hoe kun je ervoor zorgen dat alles een beetje binnen de perken blijft?

Aletta Smits

Dr. Aletta Smits wilde eigenlijk cabaretier worden, maar ze kan niet zingen. Ze geeft nu presentaties in het land over het wonderlijke ‘puberras’. Aletta heeft lang lesgegeven op diverse middelbare scholen en op de lerarenopleiding van de Universiteit Leiden. Voor het schrijven van haar proefschrift bleek het nodig over psychologie en ICT te leren, en dat, samen met haar leservaring, zette haar op het spoor van de pubers. Naast haar lezingen, werkt ze als onderzoeker en docent bij de Hogeschool Utrecht.

Aanmelden

De avond duurt van 19.30 tot 21.00 uur. Aanmelden kan via www.bibliocenter.nl/pubers. De kosten bedragen voor Bibliocenter leden € 10,- en voor niet-leden € 12,50.

Gegevens

Datum:
09/11/2022
Tijd:
19:30 tot 21:00
Site:
www.bibliocenter.nl/pubers

Organisator

Bibliocenter
Telefoon:
0882432014
E-mail:
info@bibliocenter.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

bibliocenter Weert
Wilhelminasingel 250
Weert, 6001 GV
+ Google Maps
Telefoon:
088-2432000
Bekijk de site van Locatie

Nederweert24-App

Installeer
×
Zet Notificaties aan OK Nee dankje