Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Preuvement in Eynderhoof ( De dag van de smaak )

05/08/2018 - 13:00 tot 17:00

€6,00

Ik herinner me nog de zondagen dat we bij oma en opa op bezoek gingen. De hele familie kwam dan bij elkaar om bij te kletsen, maar vooral ook om de uitnodiging van oma niet af te slaan om een heerlijke kop zelf gemaakte soep te eten. Het recept bleef geheim, maar dat met veel zorg was bereid bewees de smaak. Alleen maar verse producten, liefst uit eigen moestuin, liefde en geduld.
Vergeten groenten noemen ze het nu in de winkel, geloof ik, en de herkomst is tegenwoordig alleen te toetsen aan het etiket op de verpakking. Dat was vroeger wel anders. Dat is in ieder geval ook in het Limburgs openluchtmuseum anders. Gewoon, zoals vroeger

Op deze zondag staat het hele museum in het teken van smaak en “preuven”. U kunt kennis maken en tevens proeven van al het heerlijks uit grootmoeders tijd. Daarbij krijgen de vrijwilligers professionele hulp van buitenaf. Restaurant ons Boerenerf uit Nederweert-Eind zal aanwezig om aan de bezoekers hele aparte gerechten te presenteren. Verrassen en inspireren, dat is wat de mensen van Ons Boerenerf graag willen bereiken.

In de stroopmakerij wordt volop stroop gemaakt van vers fruit van boomgaarden uit de omgeving. Ook wordt er bier gebrouwen en wijn gemaakt op de ouderwetse ambachtelijke manier. En wat dacht u van kaas met natuurlijke en eerlijke ingrediënten die, net als alle andere producten volop geproefd mogen worden. De vrijwilligers van het openluchtmuseum in Eind vinden het belangrijk dat u uitleg krijgt over hoe dit alles in zijn werk gaat, dus daar nemen ze ook deze middag voldoende tijd voor. De pomologen vertellen over de pruimenteelt van vroeger en nu. Pruimen die niet alleen gezond zijn, maar bovenal ook er lekker en smaakvol in de hand als ook op de echte Limburgse vlaai. Een van onze vrijwilligers maakt wentelteefjes en schenkt de opbrengst aan een goed doel.

Het limburgs openluchtmuseum in Nederweert Eind is in de zomermaanden op dinsdag- woensdag donderdag- vrijdag- en zondagmiddag geopend van 13.00 tot 17.00 uur. Veel van de oude ambachten zijn dan in bedrijf en voor jong en oud is van alles te zien en te beleven. U kunt op een van onze mooie terrassen rondom de herberg genieten van koffie met vlaai en andere heerlijke versnaperingen.

De muziek wordt zondag 5 augustus verzorgd door accordeonist Fer Hendrix

Gegevens

Datum:
05/08/2018
Tijd:
13:00 tot 17:00
Kosten:
€6,00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
Website:
www.eynderhoof.nl

Organisator

Eynderhoof
Telefoon:
0495-626507
E-mail:
eynderhoof@planet.nl
Website:
www.eynderhoof.nl

Locatie

Eynderhoof
Milderspad 1
Nederweert-Eind, 6034 PL Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0495 626507
Website:
www.eynderhoof.nl