Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Presentatie over de ‘onzichtbare’ vogeltrek

30/09/2015 - 19:45 tot 22:00

Gratis
Vogelwerkgroep Nederweert

In augustus/november zijn miljoenen trekvogels onderweg. De zomergasten gaan naar Zuid-Europa en Afrika en vanuit Noord-Europa komen vogels naar onze streken om te overwinteren.

Op de trektelpost in de Groote Peel worden ieder jaar honderdduizenden trekvogels waargenomen. Het grootste deel van de vogeltrek is echter voor het oog niet zichtbaar; de vogels vliegen te hoog of trekken in de nachtelijke uren.

Op woensdag 30 september geeft Hans van Gasteren, bioloog bij Defensie, een presentatie over deze ‘onzichtbare’ vogeltrek. Dagelijks wordt het luchtruim voor het vliegverkeer in de gaten gehouden met behulp van radar en worden vliegers gewaarschuwd tijdens piekdagen van vogeltrek. Aan de hand van voorbeelden wordt getoond hoe vogeltrek op radar er uitziet, welke ontwikkelingen in Nederland plaatsvinden en hoe onderzoekers op dit moment een Europees radarnetwerk voor vogeltrekonderzoek aan het opzetten zijn. Natuurlijk ontbreekt de link naar de zichtbare trek ook niet.

De presentatie wordt georganiseerd door Vogelwerkgroep Nederweert. Locatie: Wups Pub, Kerkstraat 61 in Nederweert. Aanvang 19.45 uur. De toegang is gratis. Voor meer informatie over Vogelwerkgroep Nederweert kijk op www.vogelwerkgroepnederweert.nl

Gegevens

Datum:
30/09/2015
Tijd:
19:45 tot 22:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
,

Organisator

Vogelwerkgroep Nederweert
E-mail:
mat01@vogelwerkgroepnederweert.nl
Website:
www.vogelwerkgroepnederweert.nl

Locatie

Wups Pub
Kerkstraat 61
Nederweert, Limburg 6031 CG
+ Google Maps
Telefoon:
0495-631412