Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Pottenbakkersdag openluchtmuseum Eynderhoof

26/05 - 13:00 tot 17:00

€6,50

In Eynderhoof, het leukste en meest actieve openluchtmuseum van Zuid Nederland, worden oude gebruiken en ambachten op een heel speciale manier levendig gehouden. Elke ambacht heeft een eigen onderkomen op het museumterrein en vanuit deze basis worden jaarlijks tal van activiteiten georganiseerd. Deze zondag is het de beurt aan de pottenbakkers.

Pottenbakken is een ambacht waar veel vakkennis voor nodig is. Het lijkt op het eerste gezicht zo eenvoudig: aan de slag met hompen klei op een draaiplateau, duimen en creatieve vingers maken net gebruik van water van de homp een kan, vaas of pot. Een motief in het werkstuk en dan laten drogen. Was het maar zo simpel. De pottenbakkers laten de bezoekers graag hun onderkomen en natuurlijk ook hun talenten zien. Daarnaast wordt er veel informatie gegeven over het bakproces en het beschilderen van aardewerk. U zult het gaan zien: op ieder potje past een dekseltje.

De stroopmakers zijn deze middag ook volop bezig met het koken van de inmiddels begeerde Eynder stroop. Ze geven hun demonstraties in de prachtige stroopmakerij aan de andere kant van het museum. Lekkere stroop naar eigen recept waarvan iedereen kan proeven.

Het museum is ook deze zondagmiddag weer volop in bedrijf en voor de kinderen is er genoeg te zien en te beleven. U kunt in de herberg genieten van koffie met vlaai, die op ambachtelijke wijze is gebakken door de bakkers in eigen bakhuis. De muziek wordt deze middag verzorgd door Tössendoor. Het museum is op 26 mei open van 13.00 tot 17.00 uur. Meer informatie is te lezen op www.eynderhoof.nl.

Gegevens

Datum:
26/05
Tijd:
13:00 tot 17:00
Kosten:
€6,50
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
Website:
www.eynderhoof.nl

Organisator

Eynderhoof
Telefoon:
0495-626507
E-mail:
eynderhoof@planet.nl
Website:
www.eynderhoof.nl

Locatie

Eynderhoof
Milderspad 1
Nederweert-Eind, 6034 PL Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0495 626507
Website:
www.eynderhoof.nl