Je kunt zelf een evenement toevoegen aan de agenda van Nederweert24 via onderstaand knop.

LET OP | Een nieuw aangemaakt evenement zul je niet direct zien in de agenda,
dit moet eerste goedgekeurd worden door de redactie.

~

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Pasar Malam Tegelen

09/08/2013 - 13:00 tot 11/08/2013 - 20:00

€3

Tegelen vrijdag 9 – zaterdag 10 – zondag 11 augustus
Driedaagse Pasar Malam. Uitje voor het hele gezin.
Grote Oosterse markt, vele restaurants en 2 podia met live muziek.

Noord Limburg heeft er vier jaar op moeten wachten, maar nu is er weer een grote Pasar Malam in Tegelen. Drie dagen lang van vrijdag 9 t/m zondag 11 augustus.
Het prachtige openlucht theater “De Doolhof” vormt het decors van dit driedaagse Oosterse spektakel voor jong en oud. Er zijn twee podia met livemuziek en dans en oneindig veel zitplaatsen voor het publiek.
De midzomer Pasar Malam in Tegelen is samen te vatten als: lekker eten en drinken bij zes grote Indische en Thaise restaurants, lekker shoppen op een grote Oosterse markt en drie dagen lang live muziek en exotische dans. Grote trekkers, onder de meer dan 100 artiesten, zijn vooral de roemruchte bands Massada (oudere generatie) en Bad Habit (jongere generatie). Zij vormen het hoogtepunt en zullen samen optreden op de ’Special Night’ op zaterdagavond. Niet eerder traden deze beide grote bands samen op in één programma. Overdag heeft dan eerder al de countryformatie Terry White band opgetreden.
Andere hoogtepunten zijn de optredens op vrijdag van de top-indorockband Straight en op zondag van de allroundformatie The Entertainers, en natuurlijk het optreden van Mr. Blue Diamond Riem de Wolff.
Het evenement kan daarmee met recht als een zwoel en nostalgisch zomerevenement van hoge kwaliteit worden betiteld, op een schitterende locatie. Velen kennen deze locatie als het decors voor de beroemde Passiespelen in Tegelen.
Het evenement wordt georganiseerd door Wout Nijland Productions, bekend van de pasars Istimewa. De betekenis van het woord Istimewa is “ bijzonder” en dat wordt duidelijk uit het gebodene.

Slechts 3,- entree en gratis parkeren
Uniek is, dat dit evenement voor het publiek, met een lage entree van € 3,-, bijna gratis toegankelijk zal zijn. Ook is er gratis parkeren. Alleen op zaterdag geldt bij binnenkomst na 17.00 u een toegangsprijs van € 8,- voor de Special Night, omdat dan de befaamde formaties Massada en Bad Habit optreden, beiden afkomstig uit het verre Noord-Nederland.
De presentatie is in handen van de bekende presentatrice Sylvia Elders en het evenement is grotendeels overdekt. Daarmee wordt beschutting geboden aan het publiek bij zon en regen en ook aan de meeste mooie Oosterse stands en aan de Indische restaurants.

Een pasar Malam is voor alle Nederlanders
Tijdens alle drie de dagen kan de bezoeker naast live muziek en dans, genieten van diverse heerlijke Indische lekkernijen en drankjes bij de zes restaurants, waarvan Restaurant Idjaja uit Helmond voor het eerst op deze pasar staat. Ook nieuw is het Indonesische restaurant Gember& Sereh uit Tilburg. Daarnaast zijn er snackstands, kraampjes met exotische snacks als pasteitjes, lumper, risolles, loempia’s, bapau, saté en natuurlijk tjendol. Ook kan men gezellig shoppen bij de verschillende stands en de Oosterse cultuur opsnuiven. De Pasar Malam Istimewa is geschikt voor jong en oud, dus ook de kleintjes zullen zich niet vervelen met de clown, de zweefmolen, springkussen en suikerspin.
Mensen die het evenement niet kennen, denken soms onterecht dat dit evenement alleen bedoeld is voor de Indische Nederlanders. Het tegendeel is waar. De Pasar Istimewa is steeds meer van alle Nederlanders en alle Limburgers geworden. Uit heel Nederland worden bezoekers verwacht in Tegelen voor een betaalbaar dagje uit. Wat sfeer en gezelligheid betreft is een levende pasar Malam door niets te overtreffen. Het is de plek waar dans en muziek elkaar ontmoeten, dwalend over een markt vol met Oosterse waren, de lucht van satehkambing en de gezellige drukte bij de restaurants (warungs), de snacks, de tarotlegger, het exotische fruit, de orchideeën, het houtsnijwerk en de oosterse kleding.
De Pasar Malam werd in 1958 voor het eerst door de bekende schrijver/publicist Tjalie Robinson in Den Haag georganiseerd. Het werd een landelijke hit, niet alleen door de diversiteit aan shows, zang en dans, maar ook de grote verscheidenheid van artikelen op de Oosterse markt
Artiesten op vrijdag, zaterdag en zondag.
Het podiumprogramma onder leiding van presentatrice Sylvia Elders is 3 dagen lang van hoge kwaliteit en verrassend vernieuwend.

Vrijdag 9 augustus: Straight, Humphrey Gray, Dansgroep Mentari, Diana Monoarfa

Zaterdag 10 augustus: Massada, Bad Habit, Free Line, Terry White en dansgroep Bali Dance Art.
Massada is een roemruchte Nederlands – Molukse band, die in de jaren 60 is opgericht door Johnny Manuhutu. In de jaren 70 en 80 scoorde de band hits met nummers zoals Latin Dance, Arumbai en Sajang é. Nog steeds zijn hun optredens zeer succesvol.
Bad Habit is de populairste Molukse band onder de tussengeneratie jongeren van dit moment. De band komt uit Delfzijl/Appingedam en speelt een breed repertoire aan nummers uit de jaren 60, 70 en 80 tot R&B, salsa en latin-arrangementen. Tevens wordt er geput uit de rijke Molukse muziekhistorie.

Zondag 11 augustus: Blue Diamond Riem de Wolff, The Entertainers, Dansgroep Wahana Budaya en Diana & Ferry Kusuma
Op deze zondag zal rond 17.00 u een nieuw hoogtepunt van deze pasar plaatsvinden met een optreden van de dit jaar 70 geworden Blue Diamond Riem de Wolff. En natuurlijk zullen in zijn optreden de meeste grote hits van The Blue Diamonds voorbij komen zoals: Ramona, Little Ship, Oh Caroll, Let it be me en nog veel meer. Riem is door het publiek nog steeds in het hart gesloten na het overlijden van zijn broer Ruud in 2001. Dit jaar is Riem 70 jaar geworden.
Java, Midden Java, Oost-Java, Sumatra, Borneo, Bali en Ambon.

Hulp aan arme regio’s
Op iedere Pasar Istimewa is aandacht voor de situatie van de mensen in de Indonesische Archipel. Speciale aandacht is er voor een scholenproject in Indonesië van Ciska Cress.

Tijden podiumprogramma: Vrijdag 9 aug. 13.00 tot 22.30 uur
Zaterdag 10 aug. 12.00 tot 00.00 uur (podium tot 23.00u)
Zondag 11 aug. 12.00 tot 20.00 uur

Voor het complete programma ziet www.wnproductions.nl
Tel informatie: 0343 – 517371 of mobiel 06-51472877

Gegevens

Begin:
09/08/2013 - 13:00
Einde:
11/08/2013 - 20:00
Kosten:
€3
Evenement Categorieën:
,

Organisator

WN Productions
Telefoon:
0343517371
E-mail:
info@wnproductions.nl
Website:
www.wnproductions.nl

Locatie

De Doolhof
Tegelen, Limburg Nederland