Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

PARPAR i.c.m. OUT OF (SELF) LOVE

03/10 - 15:00 tot 17:30

€15,00

“Deze voorstelling is gecombineerd met Öut of (self) love van ENSÕ Physical Theatre!

Parpar is Hebreeuws voor vlinder. De vlinder is onze metafoor voor vrijheid. Je vrij voelen is een waardevolle ervaring welke vraagt om kwetsbaarheid, autonomie en vertrouwen. Deze voorstelling leidt haar publiek door zo’n ervaring waarin conflict, dubbelzinnigheid, sensatie en liefde gevoeld worden. We verleiden ons publiek hiermee tot associëren. Na de voorstelling gaan we bij animo graag in dialoog om ervaringen, herkenningspunten en eigen interpretaties te delen.

Parpar is een interactief dansduet in de openbare ruimte. Wij spelen nu niet letterlijk, maar wel figuurlijk dicht op de huid van het publiek. Wij zijn gericht op het meegeven van een ervaring op een bijzondere locatie, waarin verbinding met het publiek centraal staat. In Parpar zal het publiek onderdeel van de voorstelling zijn. De dansers bepalen hun vrijheid en zij bepalen de vrijheid van de dansers. Zonder hen is er geen voorstelling waardoor iedere voorstelling op zichzelf staand is.

We beginnen op een lege plek en nodigen mensen al spelend uit door ze in de ruimte te plaatsen en verschillende cirkels om ze heen te vormen. De voorstelling vordert en langzaamaan wordt de ruimte van een van de dansers ingenomen. In spelvorm nemen we het publiek mee in het bepalen van de bewegingen van deze danser. Dit gebeurt zonder iets op te leggen; we reiken aan en anticiperen op de reacties. Dit spel evolueert steeds verder tot de onderdrukking van een van de dansers duidelijk wordt. Op de piek besluit deze danser voor haar eigen keuzes en vrijheid op te komen. Een fysieke piek volgt, daarna een intieme afsluiting.

Het publiek blijft achter met het beeld van een uitgetelde danser, prachtige muzikale klanken en hun eigen gedachtes.

Gegevens

Datum:
03/10
Tijd:
15:00 tot 17:30
Kosten:
€15,00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
Site:
https://bit.ly/Info_PARPAR

Locatie

Theaterboerderij Boeket
rosselsweg 3
Nederweert, 6031 PV Netherlands
+ Google Maps