Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Overleg dorpsraden en gemeente Nederweert

12/11/2012 - 19:30 tot 21:00

Doel dorpsraad
Het doel van een dorpsraad is het stimuleren en verbeteren van de leefbaarheid in de omgeving. Dit gebeurt in voortdurende wisselwerking met bewoners. Zo vormen dorpsraden als het ware een platform voor de bewoners.

Vertegenwoordigers
De gemeente Nederweert telt zes dorpsraden. De namen verschillen. In Ospel, Ospeldijk en Budschop heet het dorpsraad. In Leveroy is de Gemeenschapsraad Leveroy actief en in Nederweert-Eind het Parochieel Comité Eind. De kern Nederweert wordt vertegenwoordigd door Dörpsoverlek Ni-jwieërt.

Participatie
De participatie van burgers staat hoog in het vaandel van de gemeente en het gemeentebestuur weet graag wat er leeft onder haar inwoners. Daarom is er veel aandacht voor het betrekken van burgers bij het bestuur van de gemeente. De verschillende dorpsraden in de gemeente Nederweert vervullen een belangrijke rol in dit proces. Maar u kunt ook gebruikmaken van het spreekuur op afspraak van burgemeester en wethouders. Ten slotte kunnen burgers ook terecht bij raadsleden; zij zijn de gekozen volksvertegenwoordigers.

Gegevens

Datum:
12/11/2012
Tijd:
19:30 tot 21:00
Evenement Categorieën:
,

Locatie

Raadzaal Gemeentehuis
Raadhuisplein 1
Nederweert, Limburg 6031 VR Netherlands
+ Google Maps
Telefoon:
0495-677111

Organisator

Gemeente Nederweert