Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.
Evenementenreeks Evenementenreeks: Oranjeweek Weert

Oranjeweek Weert

23/04/2016

In de dagen rondom Koningsdag vindt in het centrum een feestelijk programma plaats waar bezoekers diverse leuke activiteiten kunnen beleven. Het Oranjeweek-programma bevat muziek, sport en cultuur en legt nadruk op de unieke kenmerken van Weert. Dit jaar vinden de activiteiten plaats van zaterdag 23 t/m woensdag 27 april.

Sinds de komst van de koninklijke familie naar Weert in 2011 viert Weert de Oranjeweek. Centrummanagement initieert en coördineert de jaarlijkse feestweek. Het werkelijke programma wordt grotendeels gepresenteerd door diverse organisaties uit Weert. Zo is Punt Welzijn de vaste partner tijdens de jaarlijkse Dag van Sport & Bewegen, presenteren lokale horeca diverse muzikale acts en draagt de Gemeente Weert jaarlijks zorg voor de uitvoering van de oranje vrijmarkt. De Oranjeweek is dus een echt Weerter feestje. Weert viert Weert en iedereen is natuurlijk van harte welkom mee te vieren.

Zaterdag 23 april: weekmarkt & Urban
Zaterdag start het programma rustig met de feestelijkheden in aanloop naar Koningsdag. Terwijl de weekmarkt in oranje gedaante op de Markt en Nieuwe Markt staat, lopen ’s middags Kepel Um Te BÀöke en Hermeni-j de Kompeni-j door de stad. In Cwartier, aan de Beekstraat, vindt voor het eerst een voorronde van de Nederlandse B-Boy League plaats. Een professionele jury beoordeelt daar vanaf 12:00 uur de vele breakdancers die op de beats van DJ Jurriejay hun kunsten laten zien. Deelnemers kunnen zich aanmelden vanaf 10:00 uur.

Zondag 24 april: Sport & Bewegen
Zondag is het winkelzondag en zijn de winkels geopend van 13:00 tot 17:00 uur. Punt Welzijn, Platform Gehandicapten Weert en Centrummanagement presenteren dan de Dag van Sport & Bewegen. In samenwerking met diverse sportverenigingen uit Weert en omgeving wordt het centrum omgetoverd tot een waar sportspektakel. Op de pleinen worden velden uitgezet, wedstrijden gehouden en presentaties gegeven. Op de Meikoel wordt een unieke interactieve sportmarkt gehouden en op de Markt en Nieuwe Markt vindt een doorlopend dansprogramma plaats. Nieuw dit jaar is de toevoeging van de Urban Area op het Raphaelpad. Hier vinden diverse urban activiteiten plaats en is een freerunparcours opgebouwd.

Maandag 25 april: Kinderfestijn
Maandagmiddag zijn alle kinderen van harte welkom om te komen spelen op de springkussens en stormbanen die op de Markt en Nieuwe Markt staan opgesteld. Tevens kunnen de kids zich gratis laten schminken terwijl de volwassenen lekker een terrasje in de binnenstad bezoeken.

Dinsdag 26 april: Muziek (Koningsnacht)
De Koningsnacht staat vooral in het teken van live muziek met een drietal pleinen vol optredens. Op de Markt presenteert CafĂ© de Gruyter Dance Through the Decades met swingende soul, funk en disco. Het Raphaelpad, tussen het Stadhuis en de Nieuwe Markt, is voor de tweede maal het decor van Diep met Willy, een uniek deephouse-evenement van de in Weert bekende organisatie van Diep aan de Waterkant. Het programma duurt van 17:00 tot 01:00 uur. Ook de Oelemarkt pakt vanaf 19:00 uur uit met een spectaculair programma tijdens MA-XI-MAAL Festival. Zij presenteren daar DJ Diego, Vok&Ogre, Lady Bee, Tony Junior en niemand minder dan DJ Jean. De reguliere entreeprijs voor de Oelemarkt is € 7,50, maar voor de vroege kopers en groepen zijn er flinke kortingen te krijgen.
Vanaf 20:00 uur is het toegestaan om plaats te nemen op de vrijmarkt op de binnenring van de Singels en in het Stadspark. Weert FM doet hier vanaf hun mobiele studio aan de Langpoort live verslag van.

Woensdag 27 april: Vrijmarkt & Muziek (Koningsdag)
Op de binnenzijde van de Singels en in het Stadspark wordt de traditionele vrijmarkt gehouden. Vanaf de hoek van de Langstraat doet WeertFM vanuit een mobiele studio live verslag. Om 15:00 uur start het muzikale programma op de Markt met de bands Re:Session en Fellowsession, gepresenteerd door Café de Gruyter. Binnen bij De Soos, ook aan de Markt gelegen, kunnen liefhebbers genieten van Entertainment in Style door Ivo van der Bijl.

Meer informatie vind je op www.oranjeweekweert.nl

Foto: Weert de Gekste

Gegevens

Datum:
23/04/2016
Serie:
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , , , ,

Organisator

Stichting Centrummanagement Weert
Telefoon:
0495 - 586 911
E-mail:
a.vanvoorst@cmweert.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Centrum Weert
Weert, Limburg Netherlands + Google Maps
Zet Notificaties aan OK Nee dankje