Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Orange the World

25/11/2019 - 14:00 tot 16:00

Gratis

Gemeente Weert zegt NEE tegen geweld tegen vrouwen en sluit zich dit jaar aan bij de internationale campagne Orange the World. In de bibliotheek in Weert wordt daarom de oranje loper uitgerold en kun je een oranje handafdruk zetten om te laten zien dat je de campagne steunt.

16 Days of Action
Wereldwijd krijgt één op de drie vrouwen te maken met geweld. In Nederland is dat zelfs 45% van de vrouwen en meisjes. Om daar aandacht voor te vragen is 25 november door de Verenigde Naties benoemd als de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen. De Orange the World campagne, waar meer dan honderd landen aan meedoen, trapt af op deze dag en zal eindigen op 10 december. Dit zijn de ’16 Days of Action’ tegen geweld tegen vrouwen. De campagne wordt wereldwijd gecoördineerd door UN Women, de VN organisatie voor vrouwenrechten. Gemeente Weert doet dit jaar voor de eerste keer mee.

Doe mee! Zet een oranje handafdruk in de bibliotheek
De gemeente Weert doet mee om een statement te maken tegen geweld tegen vrouwen. Wethouder Geert Gabriels: “We willen vanuit Gemeente Weert laten zien dat geweld tegen vrouwen en meisjes moet stoppen en besteden hier graag aandacht aan. Samen kunnen we hier een eind aan maken.”

Je kunt zelf ook meedoen met de campagne! Vanaf 14.00 uur wordt in de bibliotheek de oranje loper uitgerold en kun je een oranje handafdruk zetten om te laten zien dat je de campagne steunt.
Daarnaast worden er foto’s gemaakt met een fotoframe.
De middag is een samenwerking van Stichting Meer Kleur en Kwaliteit (SMKK), werkgroep Mudawannah, Fam! Netwerk en Gemeente Weert.

Weert kleurt oranje
Het op 25 november oranje uitlichten van een belangrijk gebouw of ander landmark door overheden is een vast onderdeel van Orange the World. Internationaal kleurden eerder bijvoorbeeld Time Square, de Niagara Falls en de Brandenburger Tor al oranje. Zo laten overheden zien dat zij de strijd tegen geweld steunen. In Weert kleurt de Martinuskerk oranje.

Nederland zal naar verwachting dit jaar de meeste oranje gebouwen en objecten ter wereld tellen, verspreid over het hele land! In alle provincies doen meerdere gemeenten mee en minstens de helft
van de provincies gaat aandacht besteden aan Orange the World.

Gegevens

Datum:
25/11/2019
Tijd:
14:00 tot 16:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorieën:
,
Website:
https://www.bibliocenter.nl/actueel/agenda/2019/orange-the-world-2511.html

Organisator

Bibliocenter
Telefoon:
0882432014
E-mail:
r.geboers@bibliocenter.nl
Website:
www.bibliocenter.nl

Locatie

bibliocenter Weert
Wilhelminasingel 250
Weert, 6001 GV
+ Google Maps
Telefoon:
088-2432000
Website:
www.bibliocenter.nl