Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

opening seizoen openluchtmuseum Eynderhoof op 1 april 2018

01/04 - 13:00 tot 17:00

€6,00

Uit de winsterslaap zo het seizoen in!
Limburgs Openluchtmuseum Eynderhoof weer geopend
Als je er nog nooit geweest ben dan kun je ook niet begrijpen waarom Eynderhoof een van de meest unieke dagjes-uit van Limburg genoemd wordt. Aan de rand van de Peel, Het Sarsven en de Banen ligt in de kern van Nederweert Eind een geheimzinnig dorpje verscholen dat het hele seizoen door bruist van de activiteiten voor jong en oud. Alle ambachtslieden hebben hun verhaal te vertellen en je kunt er kijken, luisteren maar vooral ook veel doen. Het cultureel erfgoed wordt met heel veel toewijding gekoesterd en bewaard voor het nageslacht. De verhalen van vroeger worden verteld in een hedendaagse toon.
Maar helaas, je kunt er niet over meepraten als je er nog nooit geweest bent. We nodigen je dan ook heel graag uit om in de periode van 1 april tot en met 31 oktober tenminste een keer te komen genieten, ontspannen en onthaasten. Het Limburgs Openluchtmuseum Eynderhoof staan weer te trappelen om de vele bezoekers een mooie middag te bezorgen. Het gaat bij Eynderhoof altijd om de grote en kleine Gasten (ja, met een hoofdletter).
Paashazen en kuikentjes
Paasweekend

Op eerste Paasdag (zondag 1 april) officiële opening van het museumseizoen.
Traditiegetrouw gaat het museum op eerste paasdag officieel open voor het publiek en worden zowel gasten als ook vrijwilligers welkom geheten door de Paashaas. Naast de gebruikelijke onderhoudswerkzaamheden is er in de wintermaanden gewerkt aan de aanpassingen van een aantal gebouwen en daar wordt bij stilgestaan. Maar naast de vrolijke paashaas die voor iedereen wel wat lekker in zijn mandje heeft zijn ook de kuikentjes van onze eigen kippen te bewonderen en staan de kinderspellen weer opgesteld. Het museum is weer volop in bedrijf en veel van onze ambachten worden dan ook actief uitgeoefend. Dat betekent weer volop bedrijvigheid en dat maakt dit museum zo bijzonder. Ook dit seizoen zijn weer wekelijks diverse bijzonder activiteiten voor de kinderen en bijzondere dagen voor volwassenen en gezinnen gepland. De nieuwe folder ligt klaar in de kiosl maar is ook te vinden op onze toegankelijke website. U kunt in onze herberg genieten van koffie met vlaai, die op ambachtelijke wijze is gebakken door onze bakkers in ons eigen bakhuis.

Tweede Paasdag (maandag 2 april)
Ook deze feestdag vieren we volop in Eynderhoof het Paasfeest. Pasen was vroeger ook een seizoensgebonden landbouwfeest. Het markeerde het begin van de lente en het einde van een tijd van schaarste die er was als de voorraden van de winterperiode opraakte. Met Pasen vieren we ook dat de dieren weer jongen krijgen en dat bomen en bloemen gaan bloeien. Op Eynderhoof gaan we met alle seizoenen en gebruiken mee en raak je nooit uitgekeken en we nemen onze bezoekers mee naar hoe het vroeger was en vertellen de geschiedenis over de gebruiken en de leefstijlen. Maar we vinden het ook belangrijk om te laten zien waarom de smid zo belangrijk was voor de boeren en de geur van versgebakken brood in het dorp tot een beleving leidde. En wat we niet vertellen kun je altijd vragen, want onze ambachtslieden vertellen heel graag vol trots over de dingen die nu niet meer zo gewoon zijn.
Ook op deze Paasmaandag zijn veel ambachten in bedrijf en kan genoten worden van leerzame en plezierige activiteiten waar we in Limburg zo trots op zijn.
Goede doelen
Naast ouderwets gezette koffie met eigen gebak zal een van onze vrijwilligers op tweede Paasdag overheerlijke uiensoep en stokbrood met kruidenboter verkopen waarvan de opbrengst geschonken zal worden aan een goed doel. De muziek wordt verzorgd door een accordeonist. Het museum is op 1 en 2 april geopend van 13.00 tot 17.00.

Een rode neus van het lachen
Woensdag 4 april : Kindermiddag op Eynderhoof

Op deze BAK-middag gaan de kinderen aan de slag met de DEEGROL. Groot en klein kan aan de slag, getooid met schort en bakkersmuts met het bereiden het deeg voor het bakken van een broodje en een vlaaitje. Tijdens het bakproces kunnen de kinderen zich vermaken met Clown Guit die wel in is voor een grapje. Daarnaast heeft Eynderhoof enkele kindergidsen beschikbaar die met de kinderen aan de slag gaan met spellen en spelen. Een korte rondleiding en een aansprekend verhaal levert bij thuiskomst voldoende gespreksstof op. En natuurlijk gaat het eigen baksel als het klaar en gaar is mee naar huis en dan is het smullen maar…….
Deze middag niet alleen erg leerzaam, maar tevens wordt er creativiteit van de kinderen verlangd bij het versieren van het gebak. Zo proberen de ambachtslieden de kinderen niet alleen op een veilige en vrolijke manier te vermaken, ze steken er ook nog van alles van op. Kinderfeestje of uitstapje met de schoolklas? Ook daarvoor kun je bij Eynderhoof terecht. Maak een afspraak via het boekingsformulier op onze website en laat je aangenaam verrassen.

Bekijk het kinderdag programma op: www.eynderhoof.nl

Het Limburgs openluchtmuseum Eynderhoof ligt aan Milderspaat 1 in Nederweert Eind. We zijn geopend vanaf 1 april tot en met 31 oktober op dinsdag-, woensdag-, vrijdag-, en zondagmiddag (ook feestdagen) van 13.00 – 17.00 uur. Het volledige jaarprogramma, entreeprijzen en aanvullende informatie kun je vinden op www.eynderhoof.nl

Tot ziens!

Gegevens

Datum:
01/04
Tijd:
13:00 tot 17:00
Kosten:
€6,00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
Website:
www.eynderhoof.nl

Organisator

Eynderhoof
Telefoon:
0495 626507
E-mail:
frans@heijnendecor.nl
Website:
www.eynderhoof.nl

Locatie

Eynderhoof
Milderspad 1
Nederweert-Eind, 6034 PL Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0495 626507
Website:
www.eynderhoof.nl