Je kunt zelf een evenement toevoegen aan de agenda van Nederweert24 via deze link.

LET OP | Een nieuw aangemaakt evenement zul je niet direct zien in de agenda,
dit moet eerste goedgekeurd worden door de redactie.

 

~

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Opening nieuwe kleuterroute bij Buitencentrum De Pelen

01/05/2013 - 12:00 tot 17:00

€2.50

Kabouterpad Buitencentrum de PelenWe weten het niet zeker, maar er zijn aanwijzingen dat er sinds kort kabouters wonen in De Groote Peel. Deskundigen, in dit geval de boswachters van Staatsbosbeheer, beweren overal sporen van de kleine bosbewoners te zien. Daarom hebben ze een Kabouterpad gemaakt. Op woensdag 1 mei om 12.00 uur wordt het pad geopend.  Het wordt een feestelijke dag met een speciale openingsactie en Poppentheater bij Buitencentrum De Pelen.

Een paar weken geleden stonden er van de ene dag op de andere gele, groene en blauwe paaltjes met kaboutergezichtjes in De Groote Peel. Boswachter Piet, normaal een hele nuchtere man die niet in sprookjes gelooft, beweert dat hij sinds die dag ook onverklaarbare sporen ziet in het gebied. Zo liggen er overal kleine drolletjes, die duidelijk niet afkomstig zijn van dieren. En soms, als het heel stil is, hoort hij hoge stemmetjes die vrolijke liedjes zingen. Ook bij de balie van Buitencentrum De Pelen komen er regelmatig soortgelijke waarnemingen binnen. Dat is toch wel heel bijzonder.

Staatsbosbeheer is meteen ingesprongen op de geruchten en heeft een Kabouterpad uitgezet. Speciaal voor kleuters, want die hebben de grootste kans om kabouters te spotten. De opdrachten van het Kabouterpad zijn elk seizoen anders. Als je in de lente pech hebt en geen kabouters ontdekt, kun je in de zomer, herfst of winter gewoon nog een keer terugkomen! Of naar een ander Buitencentrum van Staatsbosbeheer gaan. Elk gebied is weer anders!  De route in De Groote Peel is 500 meter lang en start bij Buitencentrum De Pelen. Bij de balie huur je een rugzak met het kabouterboek en de materialen. De kinderen krijgen een knapzak met iets lekkers en een kaboutermuts mee en dan snel op pad! Na afloop mag de muts mee naar huis en krijgt elke deelnemer een grappige kabouterpin.

Tijdens de opening op woensdag 1 mei betaal je geen € 5,- maar € 2,50 per kind. Bovendien maak je kans op één van de tien gratis entreekaarten van Toverland. Het lijkt wel feest!

Maar er is meer! Om  11.00 en 13.30 uur speelt Poppentheater de Kleine Zon de voorstelling ‘Lentekriebels’ in het Amfitheater van De Pelen. Een grappige voorstelling waarin Prins de hond en Ploes de Poes op zoek gaan naar de babies van Bea de Cavia. Als dat maar goed afloopt! Kaartjes voor de voorstelling kosten € 5,- voor volwassenen en € 3,50 per kind. Reserveren kan op: 0495 – 641 497 of via depelen@staatsbosbeheer.nl

Het Kabouterpad start bij Buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel. Meer informatie www.buitencentra.nl of bij het Buitencentrum:  0495 – 641 497.

Gegevens

Datum:
01/05/2013
Tijd:
12:00 tot 17:00
Kosten:
€2.50
Evenement Categorie:

Locatie

BuitenCentrum De Pelen
Moostdijk 15
Ospel, Limburg 6035 RB Netherlands
Telefoon:
0495-641497