Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Open dag Scouting Nederweert

30/04/2017 - 10:00 tot 16:00

Tijdens de Rommelroute-Garageverkoop in Nederweert aanstaande zondag 30 april opent Scouting Nederweert van 10.00 tot 16.00 uur haar deuren. Mensen van Nederweert worden uitgenodigd om eens een kijkje te komen nemen in en rond het verenigingsgebouw ‘de Boelenbeem’ aan de Bredeweg 29.

Bij de poort word je welkom geheten door twee leuke figuren die natuurlijk alles met scouting te maken hebben. Gedurende de dag zijn er allerlei activiteiten om te ervaren hoe avontuurlijk scouting is en kun je informatie krijgen over de vereniging. Op deze open dag kunnen de kinderen de volgende activiteiten doen:

  • Er is een zelf gesjorde familieschommel
  • Kinderen kunnen zelf een bootje knutselen. Waarna ze deze buiten op de bootjesbaan kunnen laten varen.Boven in de donkere loods is een laserstraal en met behulp van spiegels moet deze door een doolhof op de juiste plek gericht worden. Ze krijgen 10 minuten de tijd om de opdracht te voltooien. Maximaal 5 kinderen per keer.
  • Er kan op het kampvuur popcorn of “riddertjes te paard” gemaakt worden. Daarna lekker smullen.
  • Achter in de tuin is een stoere en uitdagende stormbaan in het Junglethema.
  • Er komt een mini kampterrein zodat je kunt zien hoe de kinderen tijdens het kamp bivakkeren in een tent.
  • Terwijl de kinderen lekker bezig zijn, krijg je tijdens een lekker kopje koffie of thee meer informatie over de diverse speltakken en scouting in het algemeen.

Scouting Nederland is de grootste jeugd- en jongerenorganisatie van Nederland. Scouting zorgt voor een veilige, leuke, uitdagende en leerzame vrijetijdsbesteding. In Nederweert is de scoutingvereniging al meer dan 60 jaar actief en bestaat deze uit land– en waterscouting.

Gegevens

Datum:
30/04/2017
Tijd:
10:00 tot 16:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, ,

Organisator

Scouting Nederweert
E-mail:
contact@scoutingnederweert.nl
Website:
http://www.scoutingnederweert.nl/