Je kunt zelf een evenement toevoegen aan de agenda van Nederweert24 via deze link.

LET OP | Een nieuw aangemaakt evenement zul je niet direct zien in de agenda,
dit moet eerste goedgekeurd worden door de redactie.

 

~

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Ode aan het schrijven

29/08/2014 - 14:00 tot 21:00

De organisatoren zijn er klaar voor: komende vrijdag wordt in Nederweert de eerste ‘Ode aan het Schrijven’ gehouden. Plaats van handeling is Theaterboerderij Boeket waar in de middaguren enkele schrijfworkshops worden gehouden en waar vanaf 19.00 ruim twintig auteurs uit Nederweert en Weert zich aan het publiek presenteren.

‘Ode aan het Schrijven’ is een evenement voor schrijvers uit Nederweert en directe omgeving die schrijven als hobby hebben én voor mensen die het schrijven een warm hart toedragen. De avond geeft de bezoekers de gelegenheid te luisteren naar teksten die door de auteurs worden voorgedragen én nodigt mensen uit zelf te gaan schrijven, hun gedachten en emoties aan het papier toe te vertrouwen en zo te bewaren voor toekomstige generaties. Tijdens de avond komen zowel proza, poëzie als drama aan bod. Afgelopen week heeft Ruud Geerards zich als laatste auteur aangesloten bij de schrijvers. Hij publiceerde onlangs een zelf geschreven en getekend stripboek. Ook teksten die op muziek zijn gezet komen aan bod. Al met al een breed scala van teksten die door auteurs tussen de twintig en tachtig jaar worden gebracht. De avond is laagdrempelig, de auteurs betrekken het publiek bij hun voordracht en er is gelegenheid om met de auteurs nader kennis te maken. Daarnaast bestaat voor bezoekers die zelf schrijven de gelegenheid om vóór 19.00 uur, tijdens de pauzes en na afloop de andere bezoekers met hun werk kennis te laten maken. Dat gebeurt op de ‘speakerscorners’.

Workshop voor kinderen
De avond begint stipt om 19.00 uur. De inloop is tussen kwart voor zes en kwart voor zeven. Het publiek wordt op een aangename wijze onthaald. Rond 22.00 uur vindt de afsluiting plaats, waarna een nazit wordt gehouden.
De inschrijftermijn voor de schrijfworkshops voor volwassenen is inmiddels gesloten. Voor de workshop die Marmiek houdt en die bedoeld is voor kinderen van de basisschool, is aanmelden nog tot donderdagavond 20.00 uur mogelijk. Deze workshop begint vrijdagmiddag om 14.00 uur en duurt tot 16.00 uur. Deelname is gratis. Aanmelden kan via odeaanhetschrijven@outlook.com Op de website odeaanhetschrijven.nl staat informatie over het evenement en de deelnemende auteurs.

De entree voor het evenement bedraagt 10 euro. Bezoekers wordt gevraagd zoveel mogelijk per fiets te komen.

Gegevens

Datum:
29/08/2014
Tijd:
14:00 tot 21:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, ,

Locatie

Theaterboerderij Boeket
rosselsweg 3
Nederweert, 6031 PV Netherlands
+ Google Maps