Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Nachtvlindernacht op de Loozerheide

28/06/2014 - 22:00 tot 01:00

Gratis

’s Avonds komt de natuur tot leven. Alles wat overdag verborgen leeft, komt ’s nachts tevoorschijn, zoals nachtvlinders die alleen in het donker actief zijn. Om deze, vaak prachtige, vlinders te zien organiseert ARK Natuurontwikkeling deze nachtvlindernacht op de Loozerheide bij Weert.

De Loozerheide is een bijzonder gebied. Droge heide en vennen worden afgewisseld met begraasde graslanden waar volop bloemen bloeien. Door de grote afwisseling in begroeiing en in overgangen van nat naar droog komen hier bijzondere nachtvlinders voor. 
Nachtvlinderexperts stellen lampen en doeken op waar de vlinders vervolgens op af komen. De natuurlijke rijkdom van de Loozerheide verzekert ons nu al van mooie soorten, zoals misschien wel de zeer zeldzame moerasspinner die in heel Nederland alleen hier leeft.

Opgeven voor deze bijzondere avond is niet nodig. Vanaf 22.00 uur staan de vlinderexperts klaar. De nachtvlindernacht duurt tot ongeveer 01.00 uur. Iedereen is welkom om te komen kijken en mee te genieten. De ingang van de Loozerheide is langs de Kempenweg. Voor meer informatie kun je terecht bij ellen.luijks@ark.eu.

Foto: Bob Luijks / Natuurportret

Gegevens

Datum:
28/06/2014
Tijd:
22:00 tot 01:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, ,

Organisator

ARK Natuurontwikkeling
Telefoon:
0314 - 382 190
Site:
http://www.ark.eu/ark/

Locatie

Loozerheide
Kempenweg
Weert, Limburg
+ Google Maps