Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Mijl op Zeven Festival 2019 Ospel

30/05 - 13:00 tot 22:00

€18

Hemelvaartsdag in De Peel staat voortaan in het teken van Mijl op Zeven Festival. De combinatie natuur en muziek bleek een gouden greep. Veel mensen genoten de voorgaande jaren van de unieke sfeer met genoeg ruimte voor swingen en ontspanning. Na twee fantastisch uitverkochte edities is het op 30 mei tijd voor een hattrick. Het natuurgebied verandert voor één dag in het Amerikaanse zuiden met sappige roots, bluegrass, country en americana.

Op donderdag 30 mei opent het festivalterrein om 13.00 uur. Vanaf 14.00 uur kun je genieten van diverse internationale en Nederlandse artiesten in het decor van de Peel. De muziek zal vervolgens tot rond middernacht duren. Ook dit jaar staat de line-up weer garant voor alom geprezen acts en artiesten:

  • Als ‘fingerpicking’ virtuoos, slide gitarist en ijzersterke tekstschrijver, zet de Gentse Tiny Legs Tim een eigen geluid neer. De naam ‘Tiny Legs Tim’ verwijst naar zijn dunne beentjes, gevolg van een operatie en jarenlange strijd voor z’n leven. Deze Belg heeft écht de blues.
  • Stel je voor dat Tom Petty bij Eagels zingt, terwijl BB King vuige blues speelt, dan krijg je een voorproefje van de geweldenaar die Jeffrey Halford heet. De Californische singer-songwriter speelt met zijn band The Healers, een voortreffelijke rhythm sectie.
  • Ben je fan van ‘Little Feat’ of ‘The Band’, dan kun je de Americana van Nick Dittmeier and the Sawdusters zeker waarderen. Hun laatste album is een gruizige, vrolijke verzameling van nummers. Vol personages die ontstonden toen de bandleden door de VS toerden.
  • De albums van de driekoppige rock ’n roll band The Yawpers uit Denver, Colorado, worden omschreven als onweerstaanbaar en zwaar verslavend. Americana blues die keihard binnenkomt, je vastgrijpt en niet meer loslaat.
  • Stringcaster is een 5-mans formatie uit Nederland die een mix van Bluegrass, Country, Rockabilly en Hillbilly speelt. Ze brengen hun oldtime muziek al jaren door Europa én de Verenigde Staten.
  • Jerry Leger uit Canada brengt steengoede songs in een Indie-americana jasje. Hierdoor heeft hij al met grote namen het podium mogen delen en op 30 mei hebben wij het geluk hem te mogen verwelkomen.
  • The Ragtime Rumours spelen een energieke mix van old-skool ragtime, gypsyjazz en roots/blues, besprenkeld met een rock ’n roll attitude. Ze wonnen de eerste prijs van de European Blues Challenge!
  • Ondersteund door de beste bluegrassmuzikanten wordt het wilde westen door Herman Brock Jr. op het podium tot leven gebracht. Amerika intrigeerde hem naar eigen zeggen als kind al. Tegenwoordig wordt hij gelauwerd als de Herman Brood van de bluegrass.
  • Natuurlijk had Bouke van Laarhoven liever een cowboy willen zijn. Omdat dat in De Peel nogal ingewikkeld bleek besloot hij in zijn vrije tijd liedjes te schrijven. Sfeervolle stukjes over leven, dood en liefde. Vaak tragisch en nostalgisch, altijd bezield.

Het Buitencentrum ‘De Pelen’ van Staatsbosbeheer ligt bij de ingang van De Groote Peel aan de Moostdijk 15 te Ospeldijk. Het festivalterrein is op de fraaie picknickweide (achterzijde) van het Buitencentrum. Kaartjes kosten € 18,- en zijn online te bestellen via: www.ticketcrew.nl/tickets/festival-mijl-op-zeven. Van elk verkocht kaartje gaat € 2,- naar het Buitencentrum De Pelen ten behoeve van natuureducatie. Kijk op de Facebookpagina van Festival Mijl op Zeven of op www.staatsbosbeheer.nl/depelen voor meer informatie.

 

Gegevens

Datum:
30/05
Tijd:
13:00 tot 22:00
Kosten:
€18

Locatie

BuitenCentrum De Pelen
Moostdijk 15
Ospel, Limburg 6035 RB Netherlands
+ Google Maps
Telefoon:
0495-641497